fbpx

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

”On näet käynyt ilmeiseksi, että porejuomiamme himoitsevat kaikki, joiden suu ei ole tuohesta – yhtä hyvin herrasväki kuin hunsvotitkin.”
Men from factory
Toiminta-ajatuksenamme on vuodesta 1995 alkaen ollut laadullisesti ja mielikuvallisesti ylivoimaisten juomien valmistaminen. Toiminta-ajatuksen toteuttaminen aloitettiin valmistamalla vanhan ajan limonaadeja hyvin vaatimattomissa puitteissa, Fazerin vanhassa munanporaamossa, Laitilassa. Nostalgisia juomia tehtiin käsityönä ja itse tehdyillä laitteilla, aina etikettien liimausta myöten. Asiaan kuului, että kenelläkään limonaadin valmistajista ei ollut tietoa alasta, mutta tekemisen palo oli suuri. Ensimmäisen limonaadipullon osti laitilalainen herrasmies Poukanmäen perinnepäivillä, eikä ole vielä tullut laadusta valittamaan.

Ohutlompsaisilla tehtailijoilla ei ollut varaa panimolaitteiston hankkimiseen, joten 1997 tuotevalikoimaa laajennettiin Oiva siiderillä. Siideri saavutti kiitettävää kunniaa ja sinkosi toiminnan huimaan nousuun, mutta silti tehtailijoiden ajatuksissa kyti panemisen palo. Vihdoin 1999 löytyi paikallisen yrityksen romulavalta vanha meijerisäiliö. Siihen kytkettiin putkiliikkeestä ostettu höyryä tuottava jäätyneiden putkistojen sulatuspoltin, ja näin syntyi Laitilan ensimmäinen panimolaitteisto – ”Steam Beer Boiler”, siinä pannun Kukko Höyryoluen mukaan.

image005Paljon on noista ajoista vettä Sirppujoessa virrannut. Laitilasta on kasvanut Suomen neljänneksi suurin panimo, jonka tuotteet valmistuvat moneen kertaan laajennetussa modernissa tuotantolaitoksessa perinteisillä valmistusmetodeilla ja moderneimmalla teknologialla. Innostuneen henkilökunnan voimin syntyy mm. Kukko -oluita, Oiva -siideriä, Into -lonkeroa, Skumppaa ja lukuisia nostalgisia limonaadeja, Herra Hakkaraisia unohtamatta. Tuotekehitysosastomme nokkela väki tekeekin toistuvasti parhaansa saadakseen Laitilan kiitellyt, tuulisähköllä valmistetut juomat yhä useamman halukkaan huulille.

Toimintamme päämääränä on tuottaa laadukkaita laitilalaisia juomia siten, että ne täyttävät asiakkaiden ja loppukuluttajien laadulliset ja mielikuvalliset toiveet sekä viranomaisten toiminnalle asettamat vaatimukset.

Koko henkilöstömme on sitoutunut tuotteiden, palvelujen ja toiminnan laadun jatkuvaan parantamiseen. Panostamme ympäristön suojeluun, keskittymällä ympäristöjärjestelmän jatkuvaan kehittämiseen sekä sivuvirtojen tehokkaaseen hyödyntämiseen. Kunnioitamme kaikessa toiminnassamme voimassa olevaa lainsäädäntöä.

Asetamme toiminnallemme tavoitteita, joita seuraamme säännöllisesti. Reagoimme nopeasti mahdollisiin poikkeamiin, jolloin varmistamme kilpailukykymme myös tulevaisuudessa.

Panostamme henkilöstömme hyvinvointiin ja koulutukseen varmistaen näin toimintapolitiikkamme sisäistämisen koko yhtiössä.

Viestimme itsestämme avoimesti ja aktiivisesti kaikille tärkeille sidosryhmillemme.