fbpx

Juhannuksen herkut ja Kukko-oluet!

Laadultaan parhaat Laitilan oluet ovat kaikenlaisten herkkujen sydänystäviä. Oluen vivahteet viimeistä piirtoa myöten tunteva panimomestarimme kertoo, miten yhdistelet juhannuksen herkut ja oluet unohtumattomiksi makuelämyksiksi.

Graavilohta, savukalaa, silakkaa, silliä…
Kalan kanssahan kuuluu juoda valkoviiniä? Kaikki kunnia viinille, mutta kalan kaverina toimivat mainiosti myös vaaleat oluet. Varmoja valintoja ovat raikas Kukko Lager, täyteläinen Kukko Pils tai hedelmäinen Kukko Vehnä. Vahvemman humaloinnin ystävälle sopii kalaruokien oheen myös Kukko IPA.


Broileri — älä peitä makuja
Vaalealihaisten lintujen mieto maku ei peity, kun valitset juomaksi kevyehkön oluen: hedelmäisiä aromeja sisältävän Kukko Vehnän tai ruohonraikkaan Kukko Lagerin. Astetta tuhdimpaa kyytipoikaa kaipaavalle sopii Kukko Tumma.


Kasvis- ja sieniruuat: makujen sinfoniaa
Kun ruuat ovat maultaan vivahteikkaita ja herkkiä, niitä täydentävät parhaiten samantyyppiset oluet. Juhlapöydän kasvisruuat kruunaa brittityylinen, tuoksultaan kukkea ja yrttisillä aromeilla höystetty Kukko Bitter tai hedelmäisen mausteinen, punertava ja täyteläinen Kukko Red Ale. Sieniruokien kylkeen panimomestarimme suosittelee kokeilemaan myös Kukko Pilsiä sekä Kukko Hellesiä.


Possulle tummaa — tai sitten vaaleaa
Possunlihan kanssa maistuu olut, sitä ei käy kiistäminen. Sen makumaailmaa korostavat lähes itkettävän ihanasti tummat oluet kuten Kukko Schwarz tai Kukko Tumma, mutta mitä mainiointa palan painiketta on myös suodatettu vaalea lager, Kukko Helles. Jos possu on kovin rasvaista, sen leikkaa mitä mainioimmin raikkaasti humaloitu vaalea ale, Kukko APA. Äläkä suinkaan unohda legendaarista Kukko Pilsiä. Laitetaanko siis tummaa vai vaaleaa? Sehän selviää kokeilemalla!


Naudanlihan kaverit
Kuten possulla, naudanlihan kylkeen istuu mitä mainioimmin hieman tummat oluet. Kukko Tumma ja Kukko Schwarz luonnollisesti kruunaavat aterian. Jos tummat oluet eivät kuitenkaan istu omaan suuhun, voit aateloida ruokasi raikkaan ja pippurisen tuoksuisella Kukko Pilsillä tai hunajaisella tuoksulla ryyditetyllä Kukko Hellesillä.


Taivaallista makkaraa!
Käykö teidän grillinne kuumana makkaroille? Juhannuksen suosituimpien ruokien joukkoon kuuluvan makkaran maun kruunaa täyteläinen Kukko Helles, raikas Kukko Lager ja tummemman lagerin ystävä valitsee juomaksi Kukko Tumman.

Nykyisin juhannuspöytään on eksynyt myös erilaiset artesaanimakkarat, joiden mausteisempaa makumaailmaa hivelee erityisen ihanasti hedelmäinen Kukko Vehnä ja makkaran rasvaisuutta leikkaa raikkaasti humaloitu, hedelmäisiä aromeja sisältävä Kukko APA.


Ah, uudet perunat!
Juhannuspöydän kruunu on vasta nostetut, suomalaiset uudet perunat, jotka on keitetty hyvin suolatusssa vedessä. Joillakin kostukkeena on pelkkää voita, toisilla sipuli-voi-kastiketta. Oli valintasi kastikkeeksi mikä tahansa, toimii palan painikkeena parhaiten kullankeltainen ja täyteläinen Kukko Pils, Kukko Vahva Pils tai Kukko Pils Alkoholiton.


Sauna ja saunajuoma!
Saunajuomaksi panimomestarimme suosittelee vaitsemaan juuri sen, minkä haluaa. Laitilalla on loistavia oluita, skumppia ja lonkeroita – klassikkolimonaadeja unohtamatta. Juomakattauksesta löytyy taatusti jokaiseen makuun!


Älä unohda alkoholittomia Kukkojamme. Voit nautiskella niitä samojen ruokien kera kuin alkoholillisia sisaruksiaan sekä tietenkin seurajuomana! Alkoholittomat oluemme ovatkin oiva valinta heille, jotka karttavat alkoholia, mutta ovat tinkimättömiä, mitä oluen makuun tulee! Laitilan alkoholittomia Kukkoja löytyy jo neljä – Kukko Lager Alkoholiton, Kukko Pils Alkoholiton, Kukko IPA Alkoholiton ja Kukko Tumma Alkoholiton.

Aurinkoista keskikesän juhlaa!