fbpx

Kuukauden juoma: Lakritsi Portteri 5,4 %

Kuukauden juoma: Lakritsi Portteri 5,4 %

Portterioluissa on jo valmiiksi hieman lakritsisia aromeja. Mitä siitä tulisikin, jos tuota aromia hieman voimistaisi? Vuonna 2016 Alkon käsityöläisoluiden valikoimiin kaivattiin uudenlaisia oluita ja ajatus lakritsisesta portterioluesta alkoi kutkuttaa Laitilan tuotekehityksen ja oluenpanijoiden mieliä entisestään – lakritsihan sopii suomalaisten makumaailmaan kuin nyrkki silmään, kuten myös olut! 

Niinpä tehtaalla alkoi tuoksua maltaan lisäksi myös lakritsi. Kumppaniksi tämän portterin tekoon valikoitui Suomessa ja myös maailmalla palkittu Kouvolan Lakritsi. Oluen ja lakritsin liitto ei ollut helpoin mahdollinen homma. Se ei suinkaan saanut olla lakupommi, vaan portterin piti säilyttää olutmaisuutensa. Tuotekehityksessä olutta hiottiinkin pieteetillä, jotta saataisiin aikaan lakritsin aromilla höystetty olut, jota kuitenkin pystyisi juomaan pullollisen tai vaikka toisenkin. 

Lukuisien näytteiden jälkeen tuotekehitys oli lopputulokseen tyytyväinen. Ja kyllä, tämä erinomainen olut pääsi Alkon pienpanimoille suunnattuun käsityöläisolutvalikoimaan. Oluen suuri suosio mahdollisti sen pääsyn myöhemmin myös ruokakauppojen valikoimiin.

Vaikka lakritsia pidetään suomalaisena hömpötyksenä, maistuu tämä myös muuallakin maailmassa. Lakritsi Portteri sai nimittäin menestystä World Beer Awards -kilpailussa vuonna 2019. Kilpailuun osallistui yli 3500 olutta 50 eri maasta. Viimeisimpänä Lakritsi Portteri osallistui Suomen Paras Olut -kilpailuun vuonna 2023 ja pokkasi tästä kisasta maustettujen porttereiden toisen sijan!

Kuinka nautitaan?

Lakritsi Portteri nautitaan hieman jääkaappilämpötilaa lämpimämpänä. Parhaimmillaan se on, kun se on saanut lämmetä puolisen tuntia ennen korkkaamista. Lakritsi Portteri on erinomainen yhdistelmä vaniljajäätelön tai erilaisten suklaaherkkujen kera. Olut toimii erinomaisesti myös pataruokien kumppanina. Ja sen verran herkullinen tämä olut on, että se toimii jälkiruokana ja seurajuomana myös ihan sellaisenaan!

Lakritsi Portteri on saatavilla hyvin varustelluista kaupoista kautta maan sekä tietenkin panimomyymälästämme Laitilasta.

Etkö löytänyt Lakritsi Portteria lähikaupastasi? Siinä tapauksessa: tee toive suoraan kauppaan! Kauppiaat ja juomaosastovastaavat kuuntelevat mielellään asiakastoiveita, joten oman lempijuoman löytymiseen juomahyllyltä voi vaikuttaa vinkkaamalla omasta toivetuotteestaan.