fbpx

Lahjoituksena lämpöä Ukrainaan

Uusi vuosi Laitilassa käynnistyi yhteisen hyvän merkeissä, kun Wirvoitusjuomatehdas lahjoitti jokaista Laitilan Uudenvuoden juhlaan osallistunutta henkilöä kohden 2 euroa Ukrainan hyväksi. Lahjoituskohteeksi valikoitui projekti, minkä avulla Ukrainaan saadaan mahdollisimman konkreettista apua, lämpöä. Potin suuruudeksi saatiin mahtavat 2500 euroa ja sillä hankittiin hätäapukamiinoita, jotka ovat lähteneet Ukrainaan 18.1.2023.

Hätäapukamiina pelastaa ihmishenkiä paleltumiselta ja mahdollistaa lämpimien ruokien valmistamisen sotaolosuhteissa. Sähkö- ja kaasupulasta kärsivillä alueilla puulämmitteinen lämmönlähde saattaa olla ainoa vaihtoehto, mutta onneksi puusta Ukrainassa ei ole pulaa, eikä Venäjä voi häiritä tämän lämmitysmuodon käyttöä.

Kuva: Piiroinen

Hätäapukamiinat on tuotettu yhteistyöprojektissa Omri ry:n, salolaisten Stremet oy:n sekä Metalli Piiroinen oy:n kesken ja valmiita kamiinoita on saatu lähetettyä Ukrainaan jo 1400 kappaletta. Omri ry järjestää kamiinoiden kuljetuksen perille, missä kuorma luovutetaan Ukrainan viranomaisille.

Kiitos siis jokaiselle Laitilan Uudenvuodenjuhlaan osallistuneelle! Lähettämänne lämpö tuntuu pian Ukrainassa asti.

Mikäli haluat tehdä lahjoituksen, hätäapukamiinoita valmistetaan ja toimitetaan Ukrainaan vielä maaliskuuhun asti. Yhden kamiinan hinta on 188 euroa, mutta jokainen voi auttaa oman kykynsä mukaan. Lisätietoa projektista: https://www.proukraina.fi/index.php/osta-kamiina/.

Kuva: Piiroinen