fbpx

TUOMAS AMERICAN PORTER TÄYDENTÄÄ LAITILAN TUOMAS -OLUIDEN SARJAA

Perinteinen Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Tuomas-sarja täydentyy tänä vuonna American Porterilla, mikä on kehitetty yhteistyössä vuoden 2021 Hyvä Tuomas -palkinnon saajan, André Brunnsbergin kanssa.

Laitilan Tuomas 2022 American Porter on amerikkalaisilla humalilla humaloitu tumma ja paahtunut suo-dattamaton pintahiivaolut. Mallasrunko on viiden eri maltaan ansiosta monivivahteinen ja siinä voi aistia portterille ominaista paahteisuutta ja karamellimaisia makuja sekä pähkinän vivahteita. Aromin kruunaa humalointi, joka leikkaa voimakasta maltaisuutta sitruksisuudellaan.

Olutliitto on myöntänyt Hyvä Tuomas -kiertopalkinnon olutkulttuurin hyväksi tehdystä työstä vuodesta 1994 alkaen ja Tuomas-oluita on tehty Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla vuodesta 2009 alkaen vuosittain. Vuoden 2021 Hyvä Tuomas André Brunnsberg on olutalan moniosaaja ja nauttii suurta arvostusta oluttuomarina ympäri maailmaa. Hän on myös järjestänyt Olutliiton valtakunnallisia olutkilpailuja ja on pitkäaikainen Olutliiton hallituksen jäsen.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan panimomestari Ville Vilen kertoo Brunnsbergilla olleen ansioituneena olutosaajana reseptiä myöten valmis visio portterista, eikä tuotekehitysvaiheessa kaivattu kuin hienoista humaloinnin säätöä. Brunnsberg vinkkaa, että Laitilan Tuomas 2022 American Porter sopii erityisen hyvin haudutettujen liharuokien ja maukkaiden juustojen, mutta yhtä hyvin myös suklaisten jälkiruokien kumppaniksi.

Laitilan Tuomas 2022 American Porteria on pian saatavilla hyvin varustelluista kaupoista sekä Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan panimomyymälästä.