fbpx

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy:n osakkeiden kauppapaikkana toimiva Privanet tiedottaa

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy:n osakkeiden kauppapaikkana toimiva Privanet tiedottaa, että kaupankäynti Privanet Securities Oy:n jälkimarkkinapaikalla on toistaiseksi keskeytetty. Finanssivalvonta on kiinnittänyt Privanet Securities Oy:n huomion Euroopan arvopaperimarkkinaviranomaisen julkaisemaan raporttiin, jossa on täsmennetty MiFID II -direktiivissä määriteltyä monenkeskisen järjestelmän käsitettä. Raportista tehdyn tulkinnan perusteella Privanetin jälkimarkkinapaikan toiminta ei ole mahdollista yhtiön nykyisen toimiluvan nojalla, vaan osakkeiden välittäminen edellyttäisi vastaavaa toimilupaa kuin First North -markkinapaikalla.

Viranomaisen uusien tulkintojen myötä jälkimarkkinapaikan toiminnan jatkaminen soveltuvan sääntelyn mukaisesti edellyttää merkittäviä muutoksia joko toiminnan järjestämiseen tai Privanetin toimiluvan sisältöön. Privanet selvittää potentiaalisia vaihtoehtoja, jotta sen asiakkaille voitaisiin tarjota mahdollisuus käydä kauppaa listaamattomien yhtiöiden osakkeilla myös jatkossa. Privanet on keskeyttänyt kaupankäynnin jälkimarkkinapaikalla toistaiseksi.

”Tehtaanomistajat voivat olla rauhallisin mielin. Yhtiön toiminta on erittäin vakaalla pohjalla ja sen alkuvuosi on ollut Laitilassa kaikin puolin menestyksekäs. Toivomme, että Privanet saa lupa-asiansa kuntoon mahdollisimman nopeasti. Siihen asti yhtiön osakkeilla voi käydä kauppaa ainoastaan yksityishenkilöiden välillä. Odottava tilanne varmasti herättää koloistaan myös ”osakejobbarit”, mutta ei kannata tehdä liian hätiköityjä ratkaisuja”, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy:n toimitusjohtaja Rami Aarikka toteaa.

Euroopan arvopaperimarkkinaviranomaisen raportti on luettavissa osoitteessa:

https://www.esma.europa.eu/press-news/esma-news/esma-makes-recommendations-organised-trading-facilities-under-mifid-iimifir