fbpx
 Uutisarkistoon
20.11.2019

LAITILAN WIRVOITUSJUOMATEHTAAN VIIDELLE OLUELLE MITALISIJAT ARVOSTETUSSA EUROPEAN BEER CHALLENGE -KILPAILUSSA

Kansainväliseen European Beer Challenge -kilpailuun osallistui Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta viisi olutta: Kukko Helles 5,0 %, Kukko Vahva Pils 5,5 %, Kukko Portteri 6,5 %, Kukko IPA 5,5 % ja Imperiaali Stout 9,2 %. Kaikki viisi Laitilalta kilpailuun osallistunutta olutta ansioitui mitalisijalle.

Kukko Helles sai European Beer Challenge -kilpailussa raadilta kilpailun parhaan arvion eli Double Gold -tunnustuksen. Kukko Helles on pehmeän maukas vaalea lager, jonka täyteläisyys oli myös raadin mieleen. Kultasijoitukseen ylsivät reilusti humalainen Kukko IPA sekä paahteisen maltainen Imperiaali Stout. Laitilan täyteläinen pohjahiivaportteri Kukko Portteri ja vahvasti humaloitu Kukko Vahva Pils saivat kumpikin pronssimitalit. Kaikki oluet ovat jo ennestään niittäneet menestystä eri olutkilpailuissa.

European Beer Challenge -kilpailussa oluita ei aseteta paremmuusjärjestykseen vertaillen vaan ne arvioidaan oluen eri elementtien – ulkonäön, makuprofiilin, aromien ja rakenteen – perusteella. Arvioijina toimivat Euroopan johtavat oluen ostajat sekä suurimpien maahantuojien ja vähittäismyyjien päätöksentekijät.

European Beer Challenge on Euroopan merkittävin olutkilpailu, jonka tavoitteena on tarjota ammattilaisille ja kuluttajille tietoa markkinoiden laadukkaimmista oluista. Tänä vuonna kilpailuun osallistui yhteensä yli 1 000 olutta 38 maasta.

Lisätiedot: toimitusjohtaja Rami Aarikka p. 0400 676 526, rami.aarikka@laitilan.com.

Tuotekuvat: https://laitilan.com/media-tiedostot/?mediacat=kukko-oluet

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy on itsenäinen suomalainen panimo, joka on toiminut vuodesta 1995 lähtien. Tehtaallamme valmistetaan mm. Kukko-oluita, Laitilan erikoisoluita, Oiva-siidereitä, Skumppa-kuplajuomia, lonkeroita sekä klassikkolimonaadeja. Yrityksessämme työskentelee yhteensä noin 60 henkilöä ja kokonaistuotantomme vuonna 2019 tulee olemaan yli 20 miljoonaa litraa.