fbpx

Mustan mehiläisen hunajaa myynnissä tehtaanmyymälässä

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan tehtaanmyymälässä on saatavissa erä Mustan mehiläisen hunajaa. Mustan mehiläisen hunaja on Suomen Tumman Mehiläisen Hoitajat ry:n tavaramerkki, joka kertoo uhanalaisen rodun suojelutyöstä. Tumma mehiläinen on alkuperäisrotu, joka oli vaarassa kuolla sukupuuttoon. Muutama kymmentä suomalaista mehiläishoitajaa tekee parhaansa, että arvokas geeniperimä saataisiin säilytettyä puhtaana ja elinvoimaisena.

Mustan mehiläisen hunaja -tavaramerkin saa käyttöönsä, kun tekee tumman mehiläisen suojelutyötä,  kun hunaja on jäljitettävissä tummien mehiläisten keräämäksi ja kun tuottajalla on oikeus käyttää hunajan korkean laadun takaavaa ”Hyvää Suomesta” -merkkiä. Tällä hetkellä tämän hunajan tuottajia on eri puolilla Suomea kahdeksan.

Tervetuloa vastuullisille hunajaostoksille!