fbpx

LAITILAN KUKKO PILS, KUKKO PORTTERI JA KUKKO BITTER MENESTYIVÄT KANSAINVÄLISESSÄ MEININGER’S INTERNATIONAL CRAFT BEER AWARD -KILPAILUSSA

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kukko-oluista Pils, Portteri ja Bitter palkittiin kansainvälisesti arvostetussa Meininger’s International Craft Beer Award 2019 -olutkilpailussa Saksassa.

Jo ennestään maineikkaat Kukko Pils ja Kukko Portteri huomioitiin kilpailun kirkkaimmalla mitalilla eli platinalla. Kukko Bitter ansioitui hopeasijoitukselle. Kilpailussa yli 93 olutammattilaisesta koostuva raati testasi ja arvioi yli 1 200 käsityöläisolutta. Oluita ei aseteta paremmuusjärjestykseen vertaillen vaan ne pisteytetään ulkonäön, tuoksun, maun ja juotavuuden perusteella.

-Arviointikriteerimme ovat tiukat, ja palkintoja myönnetään korkeintaan 30 prosentille kaikista osanottajista. Laitilan Kukko Pils, Kukko Portteri ja Kukko Bitter läpäisivät testin kirkkaasti, arviointitoimikunnan johtaja Christian Wolf onnittelee. 

Kukko Pils 4,5 % osallistui kilpailuun Freestyle / Experimental Style Bier -kategoriassa. Tämä vahvasti humaloitu täysmallasolut sai kilpailussa erityistä kiitosta aromistaan ja rakenteestaan. Kukko Portteri 6,5 %, palkittiin kategoriassa Porter/Stout (Baltic). Portteri on tumman paahteinen pintahiivaolut, ja se sai täydet pisteet ulkonäöstään ja tuoksustaan sekä erinomaiset arviot maustaan. Laitilan brittihumaloitu Kukko Bitter 4,2 % sai täydet pisteet mm. ulkonäöstä ja oluen miellyttävästä juotavuudesta. Kukko Bitter arvioitiin Pale Ale (English) -kategoriassa.

-Kyseessä on kilpailu, jossa jokainen olut arvioidaan omana itsenään. Kilpailussa olut saa sille kuuluvan arvon, eikä sen arvostusta ole suhteuttamassa rinnalla maistettavat kilpailijat. Loistava menestys tässä kilpailussa on osoitus paitsi laadukkaasta oluesta, myös panimohenkilökunnan ammattitaidosta. Tällaisten ammattilaisten kanssa on hienoa työskennellä, iloitsee Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka.

Meininger’s International Craft Beer on yksi maailman tärkeimmistä ja arvostetuimmista olutkilpailuista kansainvälisesti. Se järjestettiin tänä vuonna kuudennen kerran. Kilpailuun osallistui enemmän panimoita kuin koskaan aiemmin, yhteensä 250 panimoa 31 maasta.

Lisätiedot: toimitusjohtaja Rami Aarikka p. 0400 676 526, rami.aarikka@laitilan.com.

Tuotekuvat: https://laitilan.com/media-tiedostot/?mediacat=kukko-oluet

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy on itsenäinen suomalainen panimo, joka on toiminut vuodesta 1995 lähtien. Tehtaallamme valmistetaan mm. Kukko-oluita, Laitilan erikoisoluita, Oiva-siidereitä, Skumppa-kuplajuomia, lonkeroita sekä klassikkolimonaadeja. Yrityksessämme työskentelee yhteensä noin 60 henkilöä ja kokonaistuotantomme vuonna 2019 tulee olemaan yli 20 miljoonaa litraa.