fbpx

LAITILAN KUKKO VAHVA PILS 5,5 % ON VUODEN OLUT

Vuoden 2019 olueksi on valittu Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kukko Vahva Pils 5,5 %. Saavutus on kyseiselle oluelle ensimmäinen laatuaan. Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan menestyksen täydensi panimon Imperiaali stout -olut, joka valittiin oman kilpailusarjansa parhaaksi olueksi.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kukko Vahva Pils 5,5 % on valittu vuoden olueksi parhaillaan käynnissä olevalla Helsinki Beer Festivalilla. Perinteikkään kilpailun voitto on merkittävä saavutus, sillä edustettuna oli tänäkin vuonna pitkälti koko Suomen pienpanimo-oluiden kerma ja kaiken kaikkiaan yli 100 olutta kilpaili halutusta tittelistä.

Kukko Vahva Pils on menestynyt suomalaisissa ja kansainvälisissä olutkilpailuissa aiemminkin, mutta vuoden olut -titteli meni sille nyt ensimmäistä kertaa. ”Olemme äärimmäisen otettuja tästä kunnianosoituksesta. Tämä todistaa sen, että klassikot ovat aina muodissa. Lisäksi olemme hirveän onnellisia siitä, että palkinnon sai olut, joka varmasti maistuu niin mattimeikäläiselle, kuin myös itseensä olutnautiskelijaksi mieltävälle”, toteaa Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka. Panimoalan opintojaan parhaillaan Berliinissä suorittava Laitilan panimopäällikkö Ville Vilen kommentoi palkintoa Saksasta käsin sanoin: ”Tällä kelpaa elvistellä kurssikavereille!”

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas menestyi kilpailussa myös Imperiaali Stoutinsa kanssa, sillä se valittiin oman stoutit ja porterit -kilpailusarjansa parhaaksi olueksi. Kyseiselle oluelle saavutus ei ollut ensimmäinen laatuaan, sillä se on valittu Suomen parhaaksi stout- tai porter-olueksi kaksi kertaa aikaisemminkin ja vuoden oluen palkinto on myönnetty sille myös kaksi kertaa.

Lisätiedot: toimitusjohtaja Rami Aarikka p. 0400 676 526, rami.aarikka@laitilan.com. Tuotekuvat osoitteesta https:// laitilan.com/media-tiedostot

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy on valmistanut virkistäviä porejuomia vuodesta 1995 alkaen. Yhtiö valmistaa Laitilassa mm. Kukko-oluita, Oiva-siideriä, Skumppaa, Into-lonkeroa ja vanhan ajan limonadeja. Liikevaihto vuonna 2018 oli n. 19,5 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 60 henkilöä. Laitila on aina panostanut voimakkaasti ympäristöystävälliseen teknologiaan. Esimerkiksi kaikki tuotantolaitoksen käyttämä sähköenergia on ollut tuulivoimalla tuotettua jo vuodesta 2001 ja keväällä 2018 tehtaan katolle asennettiin 668 paneelin aurinkovoimala.