fbpx

LAITILAN WIRVOITUSJUOMATEHTAALTA UUTUUKSIA JA UUDISTUKSIA

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas tuo keväällä markkinoille uutuuksia laajalla rintamalla. Olutuutuuksissa näkyvät niin viimeiset trendit kuin myös vanhat perinteet, kun taas Long Drink -tuoteryhmän uutuus on kunnianosoitus yhdelle klassisimmista drinkeistä.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan tuotevalikoima kasvaa keväällä 2019 kolmen täysin uuden ja yhden uudistetun tuotteen voimin. Uusia tuotteita ovat olutvalikoiman Kukko Red Ale 5,0 % ja Kellererbier 5,0 %, sekä lonkerokategoriaan lanseerattava Tom Collins Drinkkilonkero 5,0 %. Viime vuonna Ruotsin myydyimmäksi pienpanimo-olueksi nopeasti noussut Kukko Helles tuodaan markkinoille aiempaa uusittuna, hieman vahvempana 5,0 % -versiona.

IPA-buumin jälkimainingeissa kuluttajat ovat alkaneet etsiä variaatiota ja uusia tuulahduksia ale-oluista. Tämän lisäksi oluilta toivotaan yhä useammin ns. hyvää juotavuutta ja näitä silmällä pitäen Laitila tuo markkinoille Kukko Red Ale 5,0 % -uutuuden, jonka tasapainoinen makuprofiili tekee siitä todellisen tilanteessa kuin tilanteessa onnistuvan moniottelijan. Kukko Red Ale on hedelmäinen punertava pintahiivaolut, jonka red ale -oluttyypille ominainen mausteinen ja hedelmäinen aromi pohjautuu perinteisillä brittiläisillä Target- ja Goldings-humalalajikkeilla tehtyyn humalointiin. Mallaspohjan runkona on käytetty kotimaista Pilsner-mallasta ja erikoismaltaat Carared, Red Ale ja paahdettu ohra antavat oluelle sen tyypillisen punertavan värin ja täyteläisen suuntuntuman. Toinen olutuutuuksista, Laitilan Kellererbier, on saksalaisilla korkealaatuisilla uuden sadon Perle-humalilla humaloitu maltillisen katkera täysmallas-pils, joka on parhaimmillaan mahdollisimman tuoreena nautittuna. Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan panimopäällikkö Ville Vilen kävi vuoden 2018 lopulla läpi lukuisia saksalaisia Perle-humalalajiketta viljeleviä tiloja etsien täydellisen aromikasta humalaa uuden kuivahumaloidun oluen raaka-aineeksi. Voittajaksi seuloontui Herr Hubert Kellererin viljelemä ensiluokkainen humala. Herr Kellererin ammattitaitoa juhlistaakseen Laitilan Wirvoitusjuomatehdas päätti nimetä uusimman yhden tuotantoerän oluensa Laitilan Kellererbieriksi. Uutuuksien lisäksi Laitila tuo markkinoille reseptiltään hieman hiotun version Kukko Helles -oluesta. Uudistuksen myötä oluen vahvuus nousee 5,0 %:n ja samalla makuprofiili on aiempaa maltillisesti maltaisempi ja maukkaampi. Kyseistä uutuutta tullaan kaupan hyllyillä näkemään yksittäispakkausten lisäksi myös kuuden 33 cl:n tölkin monipakkauksissa.

Viinapohjaiset lonkerot nousivat viime vuotisen alkoholilain muutoksen myötä ennennäkemättömään suosioon ja samalla kuluttajien mielenkiinto tuoteryhmän uutuuksia kohtaan on kasvanut. Tähän tarpeeseen Laitila lanseeraa uuden Tom Collins -drinkkilonkeron, jonka maku syntyy laadukkaasta gin-pohjasta ja aidosta luomusitruunamehusta. Monikaan ei välttämättä tunne Tom Collins -klassikkodrinkin syntytarinaa, joka sai alkunsa pilasta. Vuonna 1874 New Yorkissa alkoi kiertää huhu, jossa kysyttiin ystävältä ”Oletko nähnyt Tom Collinsia?”. Kun kuulija ei luonnollisesti ollut tätä mielikuvitushahmoa nähnyt, hänelle kerrottiin, että kannattaa käydä lähibaarista kyselemässä, sillä Tom puhuu sinusta pahaa ja levittelee ilkeitä juoruja. Eräs paikallinen baarimikko haistoi markkinaraon ja kehitti hahmon nimeä kantavan raikastavan juoman myyden sen sitten jokaiselle kyselijälle. Nyt samaista raikastavaa klassikkojuomaa on laitettu tölkkiin Laitilassa, joten mahdollisille kyselijöille on mitä tarjota!

Uutuudet ovat nyt saatavilla hyvin varustetuista vähittäiskauppamyymälöistä ja ravintoloista kautta maan.

Kukko Red Ale

Alkoholi: 5,0 %

Tyyppi: Red Ale

EBC (väri): 35

EBU (katkero): 25

KV (kantavierre): 12,3 %

Pakkaukset: 50 cl tlk, 30 l keg

Ainesosat: vesi, ohramallas (Pilsner, Carared, Red Ale, paahdettu ohra), humala (Target, Goldings).

Ravintoarvo per 100 ml: energia 169 kJ/40 kcal, rasva 0 g (josta tyydyttynyttä rasvaa 0 g), hiilihydraatit 3,0 g (josta sokereita <0,1), proteiini 0,5 g, suola 0 g.

Laitilan Kellererbier

Alkoholi: 5,0 %

Tyyppi: Kellerbier

EBC (väri): 9

EBU (katkero): 28

KV (kantavierre) 11,8

Pakkaukset: 50 cl tlk, 30 l keg

Ainesosat: vesi, ohramallas (Pilsner, Caramel Pale), humala (Perle), hiiva.

Ravintoarvo per 100 ml: energia 162 kJ/39 kcal, rasva 0 g (josta tyydyttynyttä rasvaa 0 g), hiilihydraatit 2,4 g (josta sokereita <0,1 g), proteiini 0,5 g, suola 0 g.

Kukko Helles

Alkoholi: 5,0 %

Tyyppi: Helles

EBC (väri): 10

EBU (katkero): 26

KV (kantavierre): 12,2 %

Pakkaukset: 33 cl plo, 50 cl tlk, 6×33 cl tlk, 30 l keg

Ainesosat: vesi, ohramallas (Pilsner, Caramel Pale), humala (Magnum, Perle).

Ravintoarvo per 100 ml: energia 170 kJ/41 kcal, rasva 0 g (josta tyydyttynyttä rasvaa 0 g), hiilihydraatit 2,9 g (josta sokereita <0,1 g), proteiini 0,5 g, suola 0 g.

Tom Collins Drinkkilonkero

Alkoholi: 5,0 %

Pakkaukset: 33 cl tlk

Ainesosat: vesi, sokeri, gin, sitruunamehu, hiilidioksidi, luontainen aromi, happamuudensäätöaine (sitruunahappo), säilöntäaine (kaliumsorbaatti).

Ravintoarvo per 100 ml: energia 213 kJ/51 kcal, rasva 0 g (josta tyydyttynyttä rasvaa 0 g), hiilihydraatit 5,8 g (josta sokereita 5,8 g), proteiini 0 g, suola 0 g.

Lisätiedot: markkinointipäällikkö Ville Alanko p. 044 343 2403, ville.alanko@laitilan.com ja toimitusjohtaja Rami Aarikka p. 0400 676 526, rami.aarikka@laitilan.com. Tuotekuvat osoitteesta https://laitilan.com/media-tiedostot/

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy on valmistanut virkistäviä porejuomia vuodesta 1995 alkaen. Yhtiö valmistaa Laitilassa mm. Kukko-oluita, Oiva-siideriä, Skumppaa, Into-lonkeroa ja vanhan ajan limonadeja. Liikevaihto vuonna 2018 oli n. 19,5 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 60 henkilöä. Laitila on aina panostanut voimakkaasti ympäristöystävälliseen teknologiaan. Esimerkiksi kaikki tuotantolaitoksen käyttämä sähköenergia on ollut tuulivoimalla tuotettua jo vuodesta 2001 ja keväällä 2018 tehtaan katolle asennettiin 668 paneelin aurinkovoimala.