fbpx

Legendaarisesta rommista cola-pohjainen long drink

Monelle suomalaiselle tuttu Stroh saapui kaupan hyllyille Stroh Cola 5,4 %:n muodossa. Stroh Austria Gesellschaft mbH:n ja Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan yhdessä kehittämä juoma valmistetaan ainoana Euroopassa Laitilassa. Suomi on Stroh:n kolmanneksi suurin markkina-alue koko maailmassa, joten Stroh Colasta povataan menestyjää myös Suomen markkinalle.

Vuosien varrella tehtyjen ulkomaan matkojen ansiosta monen suomalaisen mieleen on piirtynyt kuva Stroh-pullosta kirkkaan oransseine etiketteineen. Saman ikonisen ilmeen voi nyt bongata myös Suomen vähittäiskauppamyymälöiden hyllyiltä Stroh Cola 5,4 % -tölkin muodossa. Kyseessä on Stroh Austria Gesellschaft mbH:n ja Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan yhteistyössä kehittämä cola-pohjainen long drink, joka valmistetaan Laitilan panimolla. ”Itse Stroh Austria Gesellschaft mbH:n omistaja Harold Burstein tuli paikan päälle Laitilaan kehittämään juomaa kanssamme. Makua hienosäädettiin moneen otteeseen ja tölkkiin saatiin lopulta vangittua kaikki juoman nyanssit. Samalla meistä tuli Stroh Colan ainoa eurooppalainen valmistaja”, taustoittaa Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka.

Suomi on Stroh:n kolmanneksi suurin markkina-alue koko maailmassa ja maassamme lonkerot ovat tunnetusti kansan suosima juomatyyppi, joten Stroh Colan maailmanvalloitus oli luontevaa aloittaa juuri täältä. Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla nähdäänkin juomalla olevan potentiaalia nousta tämän talven ja kevään aikana todelliseksi hittituotteeksi. ”Stroh on juoma, josta monella suomalaisella on lämpimiä muistoja. Uskomme Stroh Colan vetoavan heihin, mutta samanaikaisesti uskomme sen myös tutustuttavan monet ensimmäistä kertaa tämän hienon juoman uniikkiin makumaailmaan”, tuumailee Aarikka.

Stroh on yksi perinteisimmistä itävaltalaisista alkoholijuomabrändeistä ja käytännössä synonyymi sikäläiselle termille ”Inländer Rum”, joka käännettynä tarkoittaa kotimaista rommia. Juoma kehitettiin alun perin itävaltalaiseksi korvikkeeksi rommille, koska Itävalta-Unkarilla ei ollut siirtomaita, joissa olisi voinut tuottaa ruokosokeria aitoa rommia varten. Stroh:a markkinoidaan vielä nykyäänkin samaisella ”Inländer Rum” -nimikkeellä ja siitä on myynnissä yhteensä 5 eri vahvuutta. Näistä 54 % -version koettiin olevan paras long drinkin perustaksi ja sopivuutta heijastelee myös lopputuotteen 5,4 % -vahvuus.

Stroh Colaa on saatavilla hyvin varustetuista vähittäiskauppamyymälöistä, joissa se on myynnissä 33 cl:n tölkkipakkauksessa.

Stroh Cola

Alkoholi: 5,4 %

Tyyppi: Mixed Inländer Rum drink

Pakkaukset: 33 cl tlk

Ainesosat: Ainesosat: vesi, sokeri, rommi, hiilidioksidi, väri (E150d), happamuudensäätöaine (E338), aromit (mm. kofeiini).

Ravintoarvo per 100 ml: energia 310 kJ/73 kcal.

 

Lisätiedot ja tuotekuvat: markkinointipäällikkö Ville Alanko p. 044 343 2403, ville.alanko@laitilan.com ja toimitusjohtaja Rami Aarikka p. 0400 676 526, rami.aarikka@laitilan.com.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy on valmistanut virkistäviä porejuomia vuodesta 1995 alkaen. Yhtiö valmistaa Laitilassa mm. Kukko-oluita, Oiva-siideriä, Skumppaa, Into-lonkeroa ja vanhan ajan limonadeja. Liikevaihto vuonna 2018 oli n. 19,5 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 60 henkilöä. Laitila on aina panostanut voimakkaasti ympäristöystävälliseen teknologiaan. Esimerkiksi kaikki tuotantolaitoksen käyttämä sähköenergia on ollut tuulivoimalla tuotettua jo vuodesta 2001 ja keväällä 2018 tehtaan katolle asennettiin 668 paneelin aurinkovoimala.