fbpx

Laitilan Kukko on Suomen arvostetuin olutbrändi

LAITILAN KUKKO KAATOI KARHUN, OLVIN JA SANDELSIN 

Suomalaisten eniten arvostaman oluen titteli meni ensimmäistä kertaa pienpanimon oluelle. Taloustutkimus Oy:n yhteistyössä Markkinointi & Mainonta -lehden kanssa tekemässä jokavuotisessa brändien arvostus -tutkimuksessa selvitettiin kaikkiaan 541 brändin arvostus suomalaisten keskuudessa. Olutbrändejä tutkimuksessa oli mukana yhteensä 11. Tutkimuksen tulokset kertovat Laitilan Kukon olevan suomalaisten eniten arvostama olutbrändi.

Brändien arvostus -tutkimusta on perinteisesti pidetty Suomessa parhaimpana mittarina tavallisen kuluttajan mielipiteistä ja siten sen painoarvo alan toimijoiden keskuudessa on merkittävä. Aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan brändien tutkimuslistalle päässeet valittiin Taloustutkimuksen tekemän erillisen esitutkimuksen perusteella. Esitutkimuksessa selvitettiin spontaanisti tunnetuimmat brändit 64 tuoteryhmässä ja pääsääntöisesti tutkimukseen mukaan pääsemisen ehtona oli vähintään viiden prosentin spontaani tunnettuus. Itse lopullisessa tutkimuksessa vastaajia pyydettiin antamaan jokaiselle tuntemalleen brändille kouluarvosana (4–10) sen mukaan, kuinka paljon hän kyseistä brändiä arvostaa.

Vuoden 2018 tuloksissa erityisen merkillepantavaa on se, että tämä on ensimmäinen kerta, jolloin pienpanimon olutbrändi kohoaa Suomen arvostetuimmaksi. ”On mieltä lämmittävää huomata, että suomalaiset arvostavat sitä johdonmukaista työtä, jota olemme viimeisen reilun 20 vuoden aikana pyrkineet tekemään. Tuoreet tulokset heijastelevat myös suurempaa kuvaa, jossa pienempien toimijoiden työlle annetaan yhä enemmän arvostusta. Tämä antaa meille reilusti virtaa myös tulevaisuuteen”, niputtaa Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka.

Lisätiedot: toimitusjohtaja Rami Aarikka p. 0400 676 526, rami.aarikka@laitilan.com.

Kuvat osoitteesta: https://laitilan.com/media-tiedostot/?mediacat=kuvituskuvat.

 

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy on valmistanut virkistäviä porejuomia vuodesta 1995 alkaen. Yhtiö valmistaa Laitilassa mm. Kukko-oluita, Oiva-siideriä, Skumppaa, Into-lonkeroa ja vanhan ajan limonadeja. Liikevaihto vuonna 2017 oli n. 19 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 60 henkilöä. Laitila on aina panostanut voimakkaasti ympäristöystävälliseen teknologiaan. Esimerkiksi kaikki tuotantolaitoksen käyttämä sähköenergia on ollut tuulivoimalla tuotettua jo vuodesta 2001 lähtien ja keväällä 2018 tehtaan katolle asennettiin 668 paneelin aurinkovoimala.