fbpx

Syksyn uutuuksia Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta – Lakritsi Portterin odotettu paluu ja trendikäs Spritzer Long Drink

Syksyn uutuuksia Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta – Lakritsi Portterin odotettu paluu ja trendikäs Spritzer Long Drink

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan valikoima laajenee loppukesällä, jolloin yritys tuo myyntiin odotetun paluun tekevän Lakritsi Portterin ja terassien tämän hetken trendikkäimmästä drinkistä inspiraationsa saaneen Spritzer Long Drinkin.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas tuo loppukesästä markkinoille kaksi tuotetta täydentämään olut- ja lonkerovalikoimiaan. Tuotteista toinen on aikoinaan Alkon käsityöläisolut-kampanjan yhteydessä lanseerattu Lakritsi Portteri ja toinen Spritzer Long Drink, joka taasen on täysin uusi tuttavuus suomalaisille kuluttajille.

Lakritsi Portteri oli taannoin Alkon käsityöläisolut-kampanjan eniten ihastusta herättänyt olut ja tuon kampanjan aikana sen suosio pääsi yllättämään panimon, minkä vuoksi juoma loppuikin kesken ennen kuin kaikki halukkaat olivat päässeet sitä maistamaan. Reseptiä ei viime kertaisesta ole muutettu millään tavoin, joten Lakritsi Portteriin tuolloin ihastuneille kuluttajille on tälläkin kertaa tiedossa ainutlaatuisia herkutteluhetkiä. ”Aitoa Kouvolan lakritsia on jälleen päästy käyttämään ja sen tulee varmasti jokainen huomaamaan oluen maussa”, tuumailee Laitilan Panimopäällikkö Ville Vilen.

Spritzer Long Drink on täysin uusi lonkerotuttavuus, joka ammentaa inspiraationsa spritzer-tyylisistä katkeron, kuohuviinin ja poreilevan veden sekoituksista. Suomalaiseen katkeroon pohjautuvan juoman makumaailma on tuttu niin eurooppalaisilta kuin tätä nykyä pikkuhiljaa myös suomalaisilta terasseilta, joissa tämän tyylin juomia löytyy yhä useamman aikaansa seuraavan kuluttajan lasista. ”Spritzerin maun koukuttavuus perustuu siihen, että juomasta löytyy monipuolisia vivahteita makeasta happamaan ja katkeraan”, summaa tuotekehittäjä Johanna Paasio.

Panimolta vinkataan hedelmäisen ja maltaisen Lakritsi Portterin olevan parhaimmillaan sellaisenaan, mutta toimivan mainiosti myös makean jälkiruoan seuralaisena. Spritzer Long Drinkiä voi halutessaan tuunata appelsiinilohkolla, joka antaa juomalle mukavan lisäsäväyksen.

Laitilan Lakritsi Portteria on saatavilla hyvin varustetuista vähittäiskauppamyymälöistä ja ravintoloista 33 cl pullopakkauksessa ja Laitilan Spritzer Long Drinkiä on saatavilla samoista jälleenmyyntikanavista 33 cl tölkkipakkauksessa.

Laitilan Lakritsi Portteri

Alkoholi: 5,4 %

Tyyppi: Porter

Pakkaukset: 33 cl plo

EBC (väri): 340

EBU (katkero): 30

KV (kantavierre): 15,2 %

Ainesosat: vesi, ohramallas (Pale Ale, Dark Ale, Caramel 300, Chocolate), lakritsiuute, humala (Northern Brewer), hiiva.

Ravintoarvo per 100 ml: energia 222 kJ/53 kcal.

 

Laitilan Spritzer Long Drink

Alkoholi: 5,0 %

Pakkaukset: 33 cl tlk

Ainesosat: vesi, valkoviini, katkero, sokeri, vodka, hiilidioksidi, happamuudensäätöaine (sitruunahappo), värit (E163, E150d), säilöntäaine (kaliumsorbaatti).

Ravintoarvo per 100 ml: energia 216 kJ/52 kcal, rasva 0 g (josta tyydyttynyttä rasvaa 0 g), hiilihydraatit 6 g (josta sokereita 6 g), proteiini 0 g, suola 0 g.

Lisätiedot: markkinointipäällikkö Ville Alanko p. 044 343 2403, ville.alanko@laitilan.com ja toimitusjohtaja Rami Aarikka p. 0400 676 526, rami.aarikka@laitilan.com. Tuotekuvat osoitteesta laitilan.com/media-tiedostot.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy on valmistanut virkistäviä porejuomia vuodesta 1995 alkaen. Yhtiö valmistaa Laitilassa mm. Kukko-oluita, Oiva-siideriä, Skumppaa, Into-lonkeroa ja vanhan ajan limonadeja. Liikevaihto vuonna 2017 oli n. 19 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 60 henkilöä. Laitila on aina panostanut voimakkaasti ympäristöystävälliseen teknologiaan. Esimerkiksi kaikki tuotantolaitoksen käyttämä sähköenergia on ollut tuulivoimalla tuotettua jo vuodesta 2001 ja keväällä 2018 tehtaan katolle asennettiin 668 paneelin aurinkovoimala.

Oletko vähintään 18-vuotias?