fbpx

Ruotsin myydyin pienpanimo-olut on Kukko helles

Ruotsin myydyin pienpanimo-olut on Kukko helles

Kesäkuussa Ruotsin Systembolagetissa myyntiin tullut Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kukko Helles-olut on viimeisimpien tilastojen mukaan Ruotsin myydyin pienpanimo-olut. Yrityksessä ollaan ylpeitä saavutuksesta, mutta tulevaisuuden osalta tähtäin on asetettu vielä korkeammalle.

Ruotsin Systembolaget otti Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Kukko Helles -oluen vakiovalikoimaansa kesäkuun alusta alkaen ja vain kahdessa kuukaudessa olut on noussut Ruotsin myydyimmäksi pienpanimo-olueksi. Sen myötä Kukko on tätä nykyä sekä Suomen, että Ruotsin myydyin pienpanimo-olut.

Vaikka yrityksessä osattiin aavistella Hellesin maistuvan Suomen tavoin myös ruotsalaisille, on menekki lahden toisella puolella ollut jopa yllättävänkin suurta. Suosion uskotaan panimolla johtuvan varsin perinteisestä tekijästä – oluen hyvästä mausta. ”Helles on oluena sellainen, joka vetoaa suureen osaan yleisöä; raikas, maukas ja hyvin janon sammuttava olut, jossa eri asiat maistuvat selkeästi ja tasapainossa. Lisäksi se on etenkin kuluvan kesän kaltaisissa hellekeleissä omimmillaan”, kiteyttää menestyksen Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka.

 

Aarikan mukaan panimolla uskotaan, ettei Kukko Hellesin suurinta Ruotsin myyntipiikkiä suinkaan ole vielä nähty. Myynninkasvua tukee oluen erittäin laaja Systembolagetin myymäläpeitto; olutta löytyy tällä hetkellä peräti yli 350 myymälästä ja käytännössä joka puolelta Ruotsia. ”Tavoitteenamme on ehdottomasti tehdä Kukosta Ruotsin myydyin suomalainen olut. Tämän suhteen ollaan jo aika pitkällä, joten voi hyvin olla, että tämän osalta meillä on pian lisää iloisia uutisia”, summaa Aarikka.

Kukko Helles löytyy Systembolagetin hyllystä joka puolelta Ruotsia. Kesän aikana Ruotsiin on toimitettu jo reilut 600.000 tölkkiä Kukkoa.

Lisätiedot ja kuvapyynnöt: toimitusjohtaja Rami Aarikka p. 0400 676 526, rami.aarikka@laitilan.com. Tuotekuvat osoitteesta https://laitilan.com/media-tiedostot/?mediacat=vienti

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy on valmistanut virkistäviä porejuomia vuodesta 1995 alkaen. Yhtiö valmistaa Laitilassa mm. Kukko-oluita, Oiva-siideriä, Skumppaa, Into-lonkeroa ja vanhan ajan limonadeja. Liikevaihto vuonna 2017 oli n. 19 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 60 henkilöä. Laitila on aina panostanut voimakkaasti ympäristöystävälliseen teknologiaan. Esimerkiksi kaikki tuotantolaitoksen käyttämä sähköenergia on ollut tuulivoimalla tuotettua jo vuodesta 2001 ja keväällä 2018 tehtaan katolle asennettiin 668 paneelin aurinkovoimala.