fbpx

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalle on avattu Panimoravintola Kukko

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on tehnyt uuden luontevan aluevaltauksen tuuli- ja aurinkovoimalla tuotettujen juomien valmistamisen rinnalle. Panimoravintola Kukko avattiin tehtaan kupeeseen rakennetulle terassille perjantaina 13.7.2018. Ravintola pystytettiin ennätysajassa, sillä ideasta avajaisiin kului vain kuusi viikkoa.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka kertoo, että ajatus terassiravintolan rakentamisesta syntyi hänen katsellessaan toimistonsa ikkunasta tehtaan pihassa olevaa pientä puistikkoa, johon ajatteli terassin sopivan erinomaisesti. Kuudessa viikossa puistikkoon rakennettiin paitsi terassi, sen yhteyteen avattiin myös ainutlaatuinen ravintola.

Panimoravintola Kukon konseptin ydin on lähiruuassa ja tietenkin laadukkaissa juomissa. Kaikki ravintolassa käytetyt raaka-aineet tulevat mahdollisimman läheltä, tehtaan ympäristöystävällisiä arvoja kunnioittaen. Ravintolan street food -henkisen ruokalistan on laatinut laitilalaislähtöinen keittiömestari Aki Wahlman.

Wahlmanin mukaan panimoravintolassa kiteytyy tämän päivän pikaruoan keskeisimmät asiat: lähiruoka, kiertotalous ja luonnontuli. Muun muassa lihat, perunat, leivonnaiset, vihannekset ja juustot tulevat kaikki paikallisilta tuottajilta. Ravintolan terassilta on näköyhteys Isotuvan tilalle, josta tulevat perunat ja kananmunat. Perunoista valmistetaan ainutlaatuisia, alusta asti käsintehtyjä ranskalaisia hampurilaisten lisukkeiksi. Mehukkaat hampurilaispihvit paistetaan aidolla puuhiiligrillillä.

 

Wahlman mainitsee kiertotalouden olevan nouseva ilmiö ravintolatoiminnassa juuri nyt ja siitä mainiona esimerkkinä on ravintolan hampurilaisissaan käyttämä Black Angus -liha. Karja kasvatetaan Mustosen tilalla Laitilassa ja sitä ruokitaan Wirvoitusjuomatehtaan oluenvalmistuksesta syntyvällä mäskillä.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan välitön läheisyys takaa sen, että ravintolassa on saatavilla erinomainen juomavalikoima palanpainikkeeksi ruoka-annoksille. Tehtaan suojaisalla pihalla sijaitseva Panimoravintola Kukko tarjoaa mainiot puitteet kesästä ja paikallisista mauista nauttimiseen. Ravintola onkin saavuttanut heti niin paikallisten kuin matkailijoidenkin suuren suosion. 

Panimoravintola Kukko on avoinna säävarauksella maanantaista torstaihin klo 11-20 ja perjantaisin sekä lauantaisin klo 11-23. Ravintolasta ja Wirvoitusjuomatehtaan tehtaanmyymälästä voi tehdä ostoksia myös mukaan.

Ravintolassa päästään nauttimaan myös live-musiikista viikoittain. Perjantaina 20.7.2018 Panimoravintola Kukossa järjestetään Raumablues-terassiklubi ja esiintymään saapuu Suomi-bluesin ykkösnimi Micke Björklöf Micke & Lefty -kokoonpanolla klo 20-22.

 

Lisätiedot ja kuvapyynnöt markkinointiassistentti Laura Mäkelä, laura.makela@laitilan.com tai 044 043 2426.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy on valmistanut virkistäviä porejuomia vuodesta 1995 alkaen. Yhtiö valmistaa Laitilassa mm. Kukko-oluita, Oiva-siideriä, Skumppaa, Into-lonkeroa ja vanhan ajan limonadeja. Liikevaihto vuonna 2017 oli n. 19 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 55 henkilöä. Laitila on aina panostanut voimakkaasti ympäristöystävälliseen teknologiaan. Esimerkiksi kaikki tuotantolaitoksen käyttämä sähköenergia on ollut tuulivoimalla tuotettua jo vuodesta 2001