fbpx

LAITILAN IMPERIAALI STOUTILLE VOITTO YHDESSÄ MAAILMAN MAINEIKKAIMMISTA OLUTKILPAILUISTA!

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Imperiaali Stout voitti oman kilpailusarjansa vuoden 2018 World Beer Cupissa. Kyseinen kilpailu on yksi olutmaailman tunnetuimmista ja British-Style Imperial Stout -sarja yksi sen kilpailluimmista sarjoista. Voitto on toistaiseksi suurin tunnustus lukuisissa olutalan kilpailuissa menestyneelle Imperiaali Stoutille.

Suomalaisten käsityöläisoluiden menestys kansainvälisissä olutkilpailuissa ei ota loppuakseen. Viimeisin tunnustusta saanut olut on Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Imperiaali Stout, joka nappasi ykkössijan yhdessä maailman tunnetuimmassa olutkilpailussa, World Beer Cupissa. Saavutuksesta tekee erityisen hienon se, että olut kilpaili British Style Imperial Stout -sarjassa, joka on yksi kilpailun arvostetuimmista ja kilpailluimmista.

Imperiaali Stout 9,2 % on yksi palkituimmista suomalaisista oluista ja tämä viimeisin tunnustus on sille ehdottomasti toistaiseksi suurin. Vuoden 2018 World Beer Cup, jota yleisesti pidetään ”Olutmaailman olympialaisina”, oli kautta aikain sekä osallistujamäärältään suurin, että kilpailutasoltaan kovin. Tänä vuonna kaiken kaikkiaan peräti 8234 olutta 2515 panimosta ja 66 maasta osallistui kilpailuun, joka on järjestetty vuorovuosittain vuodesta 1996 alkaen yhdysvaltalaisen Brewers Associationin toimesta. ”Menestys tämän tasoisessa kilpailussa on ennen kaikkea toki upea juttu meidän kannaltamme, mutta näkisin sen myös tunnustuksena koko Suomen pienpanimo-osaamiselle. Näytimme koko maailmalle, että täällä pohjolan perukoillakin osataan tehdä huippulaatuisia oluita.”, summaa Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka.

 Voittajaolut on vahvasta 9,2 % alkoholipitoisuudestaan huolimatta tasapainoinen ja maukas kokonaisuus, jonka makuprofiilista on selvästi erotettavissa vivahteikkaita suklaan, lakritsin ja vaniljan aromeja. World Beer Cup -kilpailuun osallistuneet oluet olivat peräisin vuonna 2016 pakatusta valmistuserästä. Kyseinen valmistuserä on ehtinyt kypsyä parin vuoden ajan ollen juuri nyt parhaimmillaan, ja sitä on tällä hetkellä saatavana Alkoista ja valikoiduista olutravintoloista, joten suomalaisille onkin nyt tarjolla ainutlaatuinen tilaisuus päästä maistamaan tätä voittajaolutta.

 

Lisätiedot ja tuotekuvatilaukset: markkinointipäällikkö Ville Alanko p. 044 343 2403, ville.alanko@laitilan.com ja toimitusjohtaja Rami Aarikka p. 0400 676 526, rami.aarikka@laitilan.com.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy on valmistanut virkistäviä porejuomia vuodesta 1995 alkaen. Yhtiö valmistaa Laitilassa mm. Kukko-oluita, Oiva-siideriä, Skumppaa, Into-lonkeroa ja vanhan ajan limonadeja. Liikevaihto vuonna 2017 oli n. 19 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 55 henkilöä. Laitila on aina panostanut voimakkaasti ympäristöystävälliseen teknologiaan. Esimerkiksi kaikki tuotantolaitoksen käyttämä sähköenergia on ollut tuulivoimalla tuotettua jo vuodesta 2001.

Oletko vähintään 18-vuotias?