fbpx

Laitilan mämmi cream stout – uudistettu versio pääsiäisen pienpanimoherkusta

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Mämmi Cream Stout 5,5 %-uutuusolut on jo neljäs versio laitilalaisesta perinteestä käyttää mämmiä oluen valmistukseen. Tämä toinen kahdesta Alkon vuoden 2018 pääsiäisoluesta sisältää aiempien vuosien tapaan aitoa Kymppi Mämmiä, mutta uusi ulottuvuus viimeisimpään versioon tulee valmistukseen käytetystä laktoosista.

Mämmi ja pääsiäinen kulkevat monessa suomalaisessa kodissa käsi kädessä ja monelle meistä se onkin oleellinen osa juhlapyhiä. Tämä mallaspitoinen kansallinen ylpeydenaihe on alkujaan lounais-suomalainen herkku, ja tämän innoittamana Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla koettiinkin aikoinaan luontevaksi käyttää sitä pääsiäisoluen maustajana. Sittemmin tästä on muodostunut Laitilassa jo säännöllisen epäsäännöllisesti toistuva perinne, jonka viimeisin ja neljäs versio, Mämmi Cream Stout 5,5 % on tänä vuonna myös toinen Alkon kahdesta vuoden 2018 pääsiäisoluesta.

Laitilan eri mämmioluet ovat aina olleet erikoisoluita, joissa on yhdistetty vahvoja suomalaisia perinteitä uudella tavalla. Uusimmassa versiossa valmistukseen on käytetty jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan aitoa Kymppi Mämmiä, mutta tällä kertaa joukkoon lisättiin myös laktoosia, joka on monelle suomalaiselle ehkä harvempi tuttavuus oluessa. ”Laktoosin rooli tässä oluessa on antaa sille makeutta ja runkoa. Ja tietysti se omalla tavallaan edustaa tässä myös mämmin perinteistä aisaparia, eli maitoa tai kermaa.”, toteaa Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan panimopäällikkö Ville Vilen.

Mämmin ja laktoosin ryydittämä lopputulos on muheva, makeahko ja kaikille aisteille virikkeitä tarjoava stout, joka on kaikessa maltaisuudessaankin yllättävän moneen eri käyttötilanteeseen sopiva olut; vaikka se onkin täyteläisen suuntaan kallistuva, ei tuo ominaisuus kuitenkaan lyö yli, jolloin juotavuus on edelleen erinomaisella tasolla.

Mämmi Cream Stout sopii mainiosti mm. lammasruokien kyytipojaksi sekä vaikkapa mämmin kanssa nautittavaksi. Se on myös loistava jälkiruoan korvike, nautittavaksi sellaisenaan.

Suositellaan tarjoiltavaksi +12 – +15 °C.

Uutuus on saatavilla 33 cl pullopakkauksessa Alkosta, hyvin varustetuista vähittäiskauppamyymälöistä ja ravintoloista kautta maan.

Mämmi Cream Stout

Alkoholi: 5,5 %

Tyyppi: Cream Stout

Pakkaukset: 33 cl plo, 30 l keg

EBC (väri): 310

EBU (katkero): 32

KV (kantavierre): 16,0 %

Ainesosat: vesi, ohramallas (Pale Ale, Crystal 300, Carafa III), Kymppi Mämmi (ruis), laktoosi, paahdettu ohra, humala (Challenger, Target).

Ravintoarvo per 100 ml: energia 231 kJ/55 kcal, rasva 0 g (josta tyydyttynyttä rasvaa 0 g), hiilihydraatit 5,8 g (josta sokereita 2 g), proteiini 0,6 g, suola 0 g.

 

Lisätiedot ja tuotekuvatilaukset: Markkinointipäällikkö Ville Alanko p. 044 343 2403, ville.alanko@laitilan.com ja Rami Aarikka p. 0400 676 526, rami.aarikka@laitilan.com.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy on valmistanut virkistäviä porejuomia vuodesta 1995 alkaen. Yhtiö valmistaa Laitilassa mm. Kukko-oluita, Oiva-siideriä, Skumppaa, Into-lonkeroa ja vanhan ajan limonadeja. Liikevaihto vuonna 2017 oli n. 19 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 50 henkilöä. Laitila on aina panostanut voimakkaasti ympäristöystävälliseen teknologiaan. Esimerkiksi kaikki tuotantolaitoksen käyttämä sähköenergia on ollut tuulivoimalla tuotettua jo vuodesta 2001.

 

 

Oletko vähintään 18-vuotias?