fbpx

Kukko Vehnä 5,5 % – kunnianosoitus baijerilaiselle vehnäolutkulttuurille

Perinteinen Alkon käsityöläisolutkampanja käynnistyy tällä viikolla. Uutuuksien joukossa perinteitä ja klassikkotyyliä edustaa uusi Kukko Vehnä 5,5 %, joka perustuu täysin uuteen reseptiin. Klassisista baijerilaisista vehnäoluista vaikutteensa ammentava uutuus on saatavilla Alkosta 31.1.2018 alkaen.

Jo perinteeksi muodostunut Alkon käsityöläisolutkampanja käynnistyy jälleen tällä viikolla ja kampanjan valikoimiin on tänä vuonna valikoitunut 22 olutta suomalaisilta pienpanimoilta. Yksi näistä on Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan uutuus Kukko Vehnä 5,5 %, joka toisinaan kuriositeetteja suosivien pienpanimotrendien keskellä edustaa perinteisemmän kaltaista otantaa suomalaisesta pienpanimo-osaamisesta.

Vehnä on kuulunut Kukko-sarjan valikoimaan jo jonkin aikaa, mutta Kukko Vehnä 5,5 %:n kohdalla kyseessä on silti todellinen uutuus. Olut on valmistettu täysin uudella reseptillä ja tuotekehityksen tavoitteeksi asetettiin perinteisen baijerilaistyyppisen, runsaan hedelmäisen ja suodattamattoman vehnäoluen luominen. Lähtökohtana oli kehittää olut, joka olisi kunnianosoitus näille ja samalla oluen valmistuksen pitkille perinteille. Tämä näkyy myös oluen valmistukseen valikoiduissa raaka-aineissa, jotka ovat vehnämaltaan, humalien ja hiivan osalta baijerilaisia.

Kukko Vehnä 5,5 %:a maistaessa ymmärtää heti, että vertailu klassikkovehniin ei ole tuulesta temmattu ajatus. Klassisista vehnäoluista tutut ja niille ominaiset maut ovat vahvasti läsnä oluessa ja juuri tämä yhdistettynä kaikin puolin puhtaaseen makupalettiin tekee siitä loistavan oluen. Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan panimopäällikkö Ville Vilen kiteyttää oluen seuraavasti: ”Vehnäoluiden ystävillä on tyypillisesti aina vahvat odotukset siitä, että juuri ne tietyt maun eri ulottuvuudet, kuten banaanimaisuus, hedelmäisyys ja mausteisuus löytyvät vehnäoluesta. Vehnään ladataan aina siis runsaasti odotuksia ja me halusimme varmistaa, että uudesta Kukko Vehnästä nämä löytyvät varmasti”.

Kukko Vehnä 5,5 % suositellaan tarjoiltavaksi +5 – +8 °C -asteen lämpötilassa ja lautaselle sen kaveriksi kannattaa valita joko pizzaa tai kalaruokia.

Uutuutta on saatavilla 5.2.2018 alkaen Alkoista kautta maan.

 

Kukko Vehnä

Alkoholi: 5,5 %

Tyyppi: Hefeweizen

Pakkaukset: 33 cl plo

EBC (väri): 13

EBU (katkero): 15

KV (kantavierre): 13,2 %

Ainesosat: vesi, vehnämallas, ohramallas (Pilsner, Caramel Pale, Carared), humala (Magnum, Hersbrücker, Perle), hiiva.

Ravintoarvo per 100 ml: energia 183 kJ/44 kcal, rasva 0 g (josta tyydyttynyttä rasvaa 0 g), hiilihydraatit 2,9 g (josta sokereita <0,1 g), proteiini 0,6 g, suola 0 g.

Lisätiedot ja tuotekuvatilaukset: Markkinointipäällikkö Ville Alanko p. 044 343 2403, ville.alanko@laitilan.com ja Rami Aarikka p. 0400 676 526, rami.aarikka@laitilan.com.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy on valmistanut virkistäviä porejuomia vuodesta 1995 alkaen. Yhtiö valmistaa Laitilassa mm. Kukko-oluita, Oiva-siideriä, Skumppaa, Into-lonkeroa ja vanhan ajan limonadeja. Liikevaihto vuonna 2017 oli n. 19 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 50 henkilöä. Laitila on aina panostanut voimakkaasti ympäristöystävälliseen teknologiaan. Esimerkiksi kaikki tuotantolaitoksen käyttämä sähköenergia on ollut tuulivoimalla tuotettua jo vuodesta 2001.

Oletko vähintään 18-vuotias?