fbpx

Laitilan Kukko-olut ottaa jättimäisen kukonaskeleen edelle muita

01.04.2017  Laitilan Wirvoitusjuomatehdas lanseeraa Kukko-sarjaansa maailman ensimmäisen jauhemuotoisen oluen. Perinteisestä Kukko Pils -oluesta uudella menetelmällä valmistettu jauhe on ensimmäinen laatuaan koko maailmassa ja se tarjoaa täysin uudenlaisia mahdollisuuksia sekä kuluttajalle, että teollisuudelle. Laitilassa tuotteesta odotetaan uutta kasvun veturia niin kotimaan myyntiin kuin vientiinkin.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas tuo keväällä 2017 markkinoille todellisen olutuutuuden, jonka odotetaan muuttavan markkinaa kokonaisvaltaisesti ja pysyvästi. Uutuus-Kukko poikkeaa kaikista markkinoilla tällä hetkellä olevista oluista merkittävästi, sillä se on valmiista Kukko Pilsistä redusoimalla valmistettu jauhe.

Jauhemuotoinen olut on tasaisin väliajoin noussut esiin oluen seuraavana mullistajana ja useat valmistajat ovat uhranneet suuret osuudet tuotekehitysbudjetistaan sellaisen kehittämiseen, mutta ennen Laitilaa yksikään panimo ei tiettävästi ole vastaavanlaista olutta onnistunut valmistamaan. Uutuus on koko maailman mittakaavassa poikkeuksellinen innovaatio, joka tulee varmuudella muuttamaan jollain aikavälillä koko olutkategorian rakennetta.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka ei lähde avaamaan tuotteen valmistusprosessia kovinkaan paljoa, mutta paljastaa innovaation perustuvan ohramaltaan kiteyttämiseen uudella tavalla. ”Jotta oluen maku saadaan tiivistettyä ja jäämään jauheeseen, täytyy jauheen pääosan muodostavien mallaskiteiden rakenteen olla sellainen, että mm. humalan mikropartikkelit tarttuvat niihin eivätkä haihdu nesteen redusoinnin myötä taivaan tuuliin. Aiemmat yritykset ovat poikkeuksetta päättyneet epäonnistuneisiin lopputuloksiin, mutta me olemme nyt onnistuneet ratkaisemaan tämän ongelman”, sanailee Aarikka.

Kuluttajalle uutuus tarjoaa ennenäkemättömät mahdollisuudet modifioida sitä kulloiseenkin omaan tarpeeseensa sopivaksi, alkoholipitoisuus ja maun vahvuus kun on täysin hänen itsensä säädeltävissä annostelua muuttamalla. Makuprofiilin kuitenkin luvataan olevan Kukko Pilsille ominainen, eli raikas, sopivan maltainen ja kohtalaisen katkeran humalainen. Tästä kertoo myös pakkauksesta löytyvä makumittari, joka on identtinen tölkkiversion vastaavan kanssa. Koska jauhe on valmistettu perinteisestä gluteenittomasta Kukko Pilsistä, on se myös lähtökohdan tavoin gluteeniton.

Muuntautuvuuden lisäksi tuote on vallankumouksellinen myös logistiikan näkökulmasta; koko arvoketju aina valmistajalta kuluttajalle asti välttyy kuljettamasta vettä. Uutuudelle onkin Laitilassa ladattu todella suuri odotusarvo, niin kotimaan kuin vienninkin osalta. ”Kiinaan asti kun olutta lähdemme viemään, ei voi välttyä ajatukselta, että on pakko olla olemassa helpompikin keino”, jatkaa Aarikka. Kotimaassa myynnin käynnistymistä helpottaa se, että tuote ei jauhemuotoisena nykyisellään kuulu alkoholilain piiriin, joten myyntikanavia on huomattavasti enemmän kuin perinteisillä oluilla.

 

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan vientipäällikkö Marko Mikkola kuvattiin panimolla lähdössä Kiinaan, kera matkalaukullinen näytteitä Kukko Pils -uutuudesta.

Uutuutta on saatavilla 350 g:n aluminoidussa pussipakkauksessa huhtikuun 2017 puolesta välistä alkaen hyvin varustetuista vähittäiskauppamyymälöistä. Ravintolamyyntiin tuote tule toukokuun alusta 10 kg:n suursäkeissä.

 

Laitilan Kukko Pils, tiiviste

Alkoholi: 34 %   (laimentamaton)

Tyyppi: Pils

Pakkaukset: 350 g aluminoitu pussipakkaus, 10 kg aluminoitu pussipakkaus

EBC (väri): 15 (valmis tuote laimennettuna suhteella 1:5)

EBU (katkero): 29 (valmis tuote laimennettuna suhteella 1:5)

KV (kantavierre): 10,6 % (valmis tuote laimennettuna suhteella 1:5)

Ainesosat: ohramallas (Pilsner, Cara Pale), humala (Northern Brewer, Hersbrücker).

Gluteeniton

Ravintoarvo per 100 ml (valmis tuote laimennettuna suhteella 1:5): energia 148 kJ/35 kcal, rasva 0 g (josta tyydyttynyttä rasvaa 0 g), hiilihydraatit 2,3 g (josta sokereita <0,1 g), proteiini 0,5 g, suola 0 g.