fbpx

Kukko-sarja täydentyy täydellisesti kesään sopivalla peri-brittiläisellä uutuudella

Kevään ja kesän myötä katkerammat ja humalaiset oluet tekevät jälleen voimakkaampaa tuloaan erilaisten uutuuksien muodossa. Yksi uutuuksista on Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kukko-sarjaansa lanseeraama Bitter, joka on kunnianosoitus perinteisille britti-bittereille, joista ennustetaan yhtä uutta oluttrendisuuntausta IPA- ja APA-oluiden jälkeiseen aikaan.

Kesän lähestyessä oluen ystävien makunystyrät alkavat kaivata jälleen humalaisia, katkeranraikkaita ja tuhteja talvioluita kevyempiä makuja. Makuprofiililtaan reippaamman humalaiset ja katkerat oluet ovatkin viimeistään IPA- ja APA-oluiden myötä tulleet jäädäkseen myös Suomen olutkartalle, mutta tämänkin tyyppisten oluiden osalta kuluttajat vaativat jatkuvasti uutta maisteltavaa. Tätä silmällä pitäen Laitilan Kukko-sarjaan lanseerataan nimensä mukaisesti katkera uutuus, Kukko Bitter.

Kukko-perheen uusin tulokas Bitter on perinteisten britti-bittereiden inspiroima olut, jonka odotetun katkeralle makuprofiilille yllättävää vastapainoa tarjoaa odottamattoman täyteläinen suutuntuma – etenkin tuotteen maltillinen alkoholipitoisuus huomioiden. Uutuus on perinteitä kunnioittaen vahvuudeltaan 4,2 %, eli keskivertoa maitokauppaolutta jonkin verran miedompi. Tätä ei kuitenkaan ole aistittavissa tuotteen maussa, joka on kaikkea muuta kuin vähäinen: ”Ensipuraisu todella yllätti täyteläisyydellään ja piti vielä ihan varmistaa, mikä alkoholiprosentti etikettiin oli merkitty.”, kuvaa ensimmäistä reaktiotaan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka.

 

Brittiläisyys on tuotteessa viety vettä vaille loppuun asti, sillä tähän suodatettuun täysmallasolueen käytetyt mallas- ja humalalajikkeet ovat kaikki englantilaisia. Sen maussa on hyvin aistittavissa hentoa hedelmäisyyttä ja selkeää maltaisuutta, vaikka käymisaste on verrattain korkea tehden oluesta hieman kuivahkon ja helposti juotavan. Humalointi on tyylille ominaisesti selkeä ja runsas. Tuoksusta löytyykin englantilaisille humalille ominaisia kukkamaisia ja yrttisiä aromeja. Se sopii mainiosti seurustelujuomaksi sekä kalaruokien ja itämaisten ruokien kanssa nautittavaksi ja sen suositeltu tarjoilulämpötila on +8 – +12 °C. Lanseerauksen myötä Kukon valikoima kattaa jo yhdeksän eri makuvarianttia, joten joukosta löytyy takuuvarmasti suosikki jokaiseen makuun.

Uutuutta on saatavilla 33 cl:n pullopakkauksessa maaliskuun 2017 lopulta alkaen hyvin varustetuista vähittäiskauppamyymälöistä ja ravintoloista kautta maan.

Laitilan Kukko Bitter

Alkoholi: 4,2 %

Tyyppi: Bitter Ale

Pakkaukset: 33 cl plo

EBC (väri): 15

EBU (katkero): 29

KV (kantavierre): 10,6 %

Ainesosat: vesi, englantilainen ohramallas (Maris Otter Pale Ale, Light Crystal), humala (Target, Challenger, East Kent Goldings, Fuggles).

Ravintoarvo per 100 ml: energia 141 kJ/34 kcal, rasva 0 g (josta tyydyttynyttä rasvaa 0 g), hiilihydraatit 2,7 g (josta sokereita <0,1 g), proteiini 0,5 g, suola 0 g.

Lisätiedot ja tuotekuvatilaukset: Markkinointipäällikkö Ville Alanko p. 044 343 2403, ville.alanko@laitilan.com ja toimitusjohtaha Rami Aarikka p. 0400 676 526, rami.aarikka@laitilan.com.

 

Oletko vähintään 18-vuotias?