fbpx

Kakolan Kalpea Pale Alen julkistamistilaisuus Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan, Panimoravintola Koulun ja kirjailija Reijo Mäen yhdessä kehittämä Kakolan Kalpea Pale Ale olut tulee myyntiin tölkissä kautta maan. Keskiviikkona Reijo Mäki käynnisti tölkityskoneen Laitilassa.

Varsinaissuomalaisessa yhteistyössä on voimaa. Panimoravintola Koulu ja Laitilan Wirvoitusjuomatehdas päättivät vuosi sitten lyödä mallastuotteiden marinoimat päänsä yhteen ja loivat yhdessä kirjailija Reijo Mäen kanssa uuden yhteistyöoluen, joka huokuu Mäen etsiväkirjojen luomaa turkulaista maailmankuvaa. Olut oli Panimoravintola Koulun panemaa ja myynnissä viime kesänä ainoastaan Panimoravintola Koulussa, Ravintola Uusi Apteekissa ja Ravintola The Old Bankissa. Nyt olut tulee valtakunnalliseen myyntiin.

Oluen kehittivät yhteistyössä Koulun olutmestari Teija Tuovinen-Laiho ja Laitilan panimomestari Juha Kylä-Kaila. Kirjailija Reijo Mäki antoi tuotekehitykseen oman pikantin sävynsä. ”Kimppapano oli hieno kokemus ja tuloksestakin voimme olla ylpeitä, sillä Kakolan Kalpea on kaikkea muuta kuin kalpea aavistus loistavasta oluesta”, kertoo Laitilan panimomestari Juha-Kylä-Kaila.

Olut on tyyliltään brittihenkinen pale ale, jossa on ajan hengen mukainen raikas humalointi. Alkoholipitoisuudeltaan olut on 4,7 % til. ja väriltään vaalea, kuten aidon pale alen kuuluukin olla. Jotta olueen saatiin reijomäkimäinen loppusilaus, nimeksi annettiin ”Kakolan kalpea”.

 ”Lukuisat ovat ne pahat pojat – nämä Kaket, Jaket, Ralet ja Palet – jotka ovat kököttäneet Kakolanmäen pimeässä kivilinnassa. Unelmoiden naama harmaana ja suu kuivana kolmesta asiasta: auringosta, vapaudesta – ja tietysti oluesta. Enää ei Kakolan kallioilla istuta seuraamassa kalenterin lehtien kellastumista ja tiilen vanhenemista. Mutta oluen jano ei ole tästä maailmasta mihinkään kadonnut. Nyt kaikilla kelpo ihmisillä on mahdollisuus nauttia sellaisista olusista, joissa on aivan uudenlaista makua sekä luonnetta. Kuten pale alessa, jonka nimi on ”Kakolan kalpea”. Älä ole venkula! Nauti vapaudestasi!”, kuvailee kirjailija Mäki nimikkotuotettaan.

Tiedotustilaisuudessa oli paikalla kirjailija Reijo Mäki sekä Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta Juha Kylä-Kaila ja toimitusjohtaja Rami Aarikka.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Rami Aarikka 0400-676526, rami.aarikka@laitilan.com.

Oletko vähintään 18-vuotias?