fbpx

Täysin uutta maisteltavaa monien jo läpikolutuksi kokemaan IPA-oluiden tarjoomaan

Perinteisen Alkon käsityöolutkampanjan tarjonta kasvaa jälleen täksi vuodeksi. Yksi ennakkoon runsaasti mielenkiintoa herättäneistä tuotteista on Laitilan Savu IPA, jossa harvemmin yhdessä tavattavat vahva humalan aromi sekä savuisuus tuovat uusia tuulia IPA-oluiden kirjoon. Tuotetta valmistetaan vain rajoitettu erä ja sitä on saatavilla Alkosta 6.2.2017 alkaen.

Kuluttajat ovat viime vuosien aikana oppineet odottamaan Alkon käsityöolutkampanjaa. Tänäkin vuonna kampanjan valikoimassa on ilahduttavan monipuolinen kattaus Suomen parhainta osaamista olutmaailmassa. Yksi joukosta etukäteen erottuva on Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Savu IPA. Kyseessä on kahden itsessään perinteisen oluttyypin, IPA:n ja savuoluen yhdistelmä, joka panimon sanoin lupaa tuoda uuden ulottuvuuden viime aikoina paljon esillä olleisiin IPA-oluisiin.

Laitilassa haluttiin kehittää olut, joka poikkeaa olemassa olevasta tarjonnasta ja lisäksi leikittelee nykypäivälle tyypillisesti makujen kontrasteilla. Laitilan panimopäällikkö Ville Vilen kertoo oluesta seuraavasti: ”Idea syntyi halusta luoda sellainen olut, jonka tyyppistä ei tällä hetkellä markkinoilta juurikaan löydy. Savu ja humalat ovat makuja, joita ei ole ollut tapana yhdistää kovinkaan voimallisina yhdessä ja samassa oluessa, joten tämän vuoksi halusimme ottaa haasteen vastaan ja katsoa mitä niiden yhdistelmästä tulee. Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka jatkaa: ”Oluen ystävät toivovat jatkuvasti maisteltavaksi uusia makuja, mikä tietysti on upea asia ja pitää meidän tuotekehityksemme virkeänä! Erityisesti näille kuluttajille halusimme tällä kertaa tarjota uuden elämyksen. Tämän lisäksi uskomme oluesta tulevan ehdoton savuisiin makuihin ja savuoluisiin mieltyneiden suosikki.”

Lopputulos on nimensä mukainen olut, jonka maussa on aistittavissa muhevaa savuisuutta ja amerikkalaisten humaloiden tuomia sitruksisia ja hedelmäisiä sävyjä, jotka lopulta yhdistyvät luontevasti IPA-oluille tyypilliseen vahvaan, mutta tasapainoiseen katkeroon. Juoma on parhaimmillaan nautittuna n. +10 – +14 °C -tienoilla, jolloin oluen kaikki monipuoliset aromit pääsevät vapautumaan.

Uutuutta on saatavilla 6.2.2017 alkaen Alkoista kautta maan.

 

Laitilan Savu IPA

Alkoholi: 5,9 %

Tyyppi: India Pale Ale

Pakkaukset: 33 cl plo

EBC (väri): 18

EBU (katkero): 68

KV (kantavierre): 14,8 %

Ainesosat: vesi, ohramallas (Smoked, Pale Ale, Carared), humala (Pekko, Mosaic, Equinox), hiiva.

Ravintoarvo per 100 ml: energia 200 kJ/48 kcal.

Oletko vähintään 18-vuotias?