fbpx

Lakritsi Portterin odotettu paluu

Lakritsi Portteri

Viime vuonna ennakoimattoman suuren kysynnän vuoksi kesken loppunut Laitilan Lakritsi Portteri tekee paluun Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan olutvalikoimaan. Lakritsi on trendikkyytensä lisäksi kansallismakeisena ajankohtainen lähestyvän itsenäisyyden juhlavuoden vuoksi. Tuotetta on saatavilla Alkon tilausvalikoimasta.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas toi viime talvena markkinoille Alkon käsityöläisolut-kampanjaan kuuluneen Lakritsi Portteri -oluen, jonka ensimmäinen valmistuserä myytiin poikkeuksellisen nopeassa ajassa loppuun. Jokaiselle halukkaalle ei tuolloin riittänyt omaa pullollistaan, mutta nyt tähän tarjoutuu uusi mahdollisuus.

Laitilan pienpanimolla osattiin arvella lakritsin makuisen oluen olevan suomalaisten mieleen, mutta lopullinen suosio yllätti henkilökunnankin. ”Olimme aavistelleet, että kyseessä voisi olla alkuvuoden suosikki, mutta emme olleet varautuneet niin suureen kysyntään mitä olut lopulta aiheutti”, muistelee Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka, ja jatkaa ”Yksi syy suosiolle piilee varmaankin siinä, että vaikka monesti puhutaan lakritsin jakavan mielipiteitä, ei meidän ”lakumme” kohdalla käynyt näin, vaan se sai oikeastaan pelkkiä kehuja. Se oli siis poikkeuksellisen hyvänmakuinen olut”.

Tuotteen reseptiä ei ole vuoden aikana muokattu mihinkään suuntaan ja viime vuotiseen tapaan olut sisältää aitoa Kouvolan lakritsia. Lakritsi on juuri tällä hetkellä paitsi trendikäs maustaja mitä moninaisemmille ruoille ja juomille, myös ajankohtainen lähestyvän itsenäisyyden juhlavuoden vuoksi, sillä onhan lakritsia Suomen kansallismakeiseksikin kutsuttu.

lakritsi-portteri-54-plo-33-cl

Lakritsin lisäksi oluen maussa korostuvat hedelmäiset ja maltaiset maut, jälkimaun ollessa viipyilevä ja muheva. Lakritsi antaa oluelle hienon makean säväyksen, joten se maistuukin mainiosti myös makean jälkiruoan seuralaisena. Juoman lämpötilan kannattaa antaa nousta jääkaappikylmän yläpuolelle, tuonne +10 – +14 °C -tienoille, jotta oluen kaikki monipuoliset aromit pääsevät vapautumaan.

Uutuutta on saatavilla sekä Alkon tilausvalikoimasta, että valikoiduista ravintoloista.

 

Laitilan Lakritsi Portteri

Alkoholi: 5,4 %

Tyyppi: Porter

Pakkaukset: 33 cl plo, 30 l keg

EBC (väri): 340

EBU (katkero): 30

KV (kantavierre): 15,2 %

Ainesosat: vesi, ohramallas (Pale Ale, Dark Ale, Crystal 300, Chocolate), lakritsiuute, humala (Northern Brewer), hiiva.

Ravintoarvo per 100 ml: energia 222 kJ/53 kcal.

 

Kuvat tuotteesta täältä.

 

Lisätiedot ja tuotekuvatilaukset: Markkinointipäällikkö Ville Alanko p. 044 343 2403, ville.alanko@laitilan.com ja Rami Aarikka p. 0400 676 526, rami.aarikka@laitilan.com.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy on valmistanut virkistäviä porejuomia vuodesta 1995 alkaen. Yhtiö valmistaa Laitilassa mm. Kukko-oluita, Oiva-siideriä, Skumppaa, Into-lonkeroa ja vanhan ajan limonadeja. Liikevaihto vuonna 2015 oli 18,4 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 50 henkilöä. Laitila on aina panostanut voimakkaasti ympäristöystävälliseen teknologiaan. Esimerkiksi kaikki tuotantolaitoksen käyttämä sähköenergia on ollut tuulivoimalla tuotettua jo vuodesta 2001.

Oletko vähintään 18-vuotias?