fbpx
 Uutisarkistoon
10.11.2016

Kukko ohitti Olvin!

Markkinointi&Mainonta-lehden ja Taloustutkimus Oy:n Brändien arvostus 2016 -tutkimuksessa selvitettiin kaiken kaikkiaan 1005 brändin arvostus suomalaisten keskuudessa. Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kukko kipusi jälleen yhden pykälän korkeammalle, ollen tätä nykyä Suomen 2. arvostetuin olutbrändi edellään ainoastaan Sandels.

Markkinointi&Mainonta-lehti julkisti tänään yhdessä Taloustutkimuksen kanssa tekemänsä Brändien arvostus 2016 -tutkimuksen tulokset. Tulokset ovat Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan kannalta mairittelevia, sillä yrityksen olutbrändi Kukko ohitti arvostuksessa kilpailijansa Olvin ja kipusi tänä vuonna oman ryhmänsä arvostuksessa sijalle 2., parantaen näin yhdellä pykälällä viime vuotista sijoitustaan.

Aiempien vuosien tapaan tutkimuksessa listalle päätyneisiin, ja siten tutkittuihin brändeihin päädyttiin Taloustutkimuksen kuluvan vuoden maaliskuussa tekemän erillisen esitutkimuksen perusteella. Esitutkimuksessa selvitettiin spontaanisti tunnetuimmat brändit 117 tuoteryhmässä ja vastaajille ei annettu näistä erillisiä vaihtoehtoja, vaan heiltä kysyttiin ”Mitä brändejä eli merkkejä, tuotemerkkejä tai yrityksiä tulee mieleenne tuoteryhmästä x?”.

Itse lopullisessa tutkimuksessa vastaajia pyydettiin antamaan jokaiselle tuntemalleen brändille kouluarvosana (4–10) sen mukaan, kuinka paljon hän kyseistä brändiä arvostaa.

”Viime vuotiseen tapaan haluan kiittää koko Suomen kansaa. Lähestyvän Suomen 100-vuotisjuhlan kynnyksellä on todella hienoa huomata kuinka kotimaista työtä ja osaamista osataan tässä maassa arvostaa. Myös se lämmittää sydäntämme, että meidän kaltaisille pienille yrityksille annetaan arvoa”, summaa Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka.

 

Lisätiedot ja tuotekuvatilaukset: Markkinointipäällikkö Ville Alanko p. 044 343 2403, ville.alanko@laitilan.com ja Rami Aarikka p. 0400 676 526, rami.aarikka@laitilan.com.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy on valmistanut virkistäviä porejuomia vuodesta 1995 alkaen. Yhtiö valmistaa Laitilassa mm. Kukko-oluita, Oiva-siideriä, Skumppaa, Into-lonkeroa ja vanhan ajan limonadeja. Liikevaihto vuonna 2015 oli 18,4 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 50 henkilöä. Laitila on aina panostanut voimakkaasti ympäristöystävälliseen teknologiaan. Esimerkiksi kaikki tuotantolaitoksen käyttämä sähköenergia on ollut tuulivoimalla tuotettua jo vuodesta 2001.

Oletko vähintään 18-vuotias?