fbpx

Laitilan American Brown Ale – jotain tuttua, jotain uutta

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas tuo markkinoille uutuusoluen, jossa yhdistyvät perinteet ja nykytrendit. Uutuus vastaa ennalta kasvavaksi uskottuun kuluttajatarpeeseen perinteisen kaltaisille, mutta hieman uudella tavoilla tehtäville oluille, puhutellen niin kultivoituneempia kuin myös vähemmän tottuneita makunystyröitä.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta saapuu syksyn korvilla markkinoille syksyn sesonkiin tähtääviä uutuusoluita. Pienpanimon uusin tulokas kasvattamaan monia alan palkintoja voittaneiden oluiden perhettä on alkusyksystä markkinoille saapuva American Brown Ale. Uutuuden maku on mielenkiintoinen kombinaatio perinteitä ja nykyaikaa. Peribrittiläinen brown ale -runko ja yhä trendien aallonharjoilla pintansa pitävät amerikkalaiset humalat lyövät kättä ja lopputulos on aika pitkälti juuri sitä mitä tuotteen nimeltä voi odottaa. Sama maussa aistittava fuusio välittyy myös oluen fiilikseen asti – se edustaa kuluttajille oluttrendien tämänhetkistä suuntaa, paluuta perinteisiin uusien reittien kautta ja uusin kujein.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Panimopäällikkö Ville Vilenin mukaan American Brown Alen kehittäminen oli prosessi, joka tuntui aluksi ristiriitaiselta, mutta lopulta kiitti tekijäänsä. ”Brown alen kaltaisen olutkaanonin pehmeän maltaisen kulmakiven järkyttäminen aromaattisella humalalisäyksellä on helpommin sanottu kuin tehty. Ensimmäisiä hahmotelmia miettiessä käsitys lopputuloksesta alkoi kuitenkin jo kirkastua ja lopulta tuohon haluttuun lopputulokseen myös päästiin”, toteaa Vilen.

Tämänhetkisiä olutmarkkinoita uutuus palvelee kattavasti, sillä se sopii niin uutuuksia jatkuvasti etsiville erikoistujille, kuin myös maistelua aloitteleville oluen ystäville. ”Halusimme luoda sekä kokeneille ketuille, että vielä vihreille uusille tulijoille sopivan oluen. Sellainen, jossa on selkeästi aistittavissa jotain tuttua, mutta johon on tuotu uuden kulman kautta pieni lisäkikka. Ja toki tärkeää on se, että se sopii tähän sesonkiin, eli syksyyn.”, toteaa Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Markkinointipäällikkö Ville Alanko. Uutuudet ovat olutmarkkinoilla tärkeässä roolissa, sillä ne sekä ylläpitävät että kasvattavat harrastajien mielenkiintoa, mutta tuovat myös uusia kiinnostuneita maistelun pariin. Näillä kahdella kohderyhmällä on toisistaan selkeästi poikkeavat mielenkiinnon kohteet oluen suhteen, kuten Alanko toteaa: ”Tottuneemmat harrastajat eivät ole järin konservatiivisia maun suhteen ja hakevat elämyksiä ja variaatiota. He haluavat aina kokeilla jotain uutta. Toisaalta sitten taas on niitä kuluttajia, jotka eivät vielä ole kovin tottuneita erikoisempien oluiden maistelijoita, ja joilla ei ole hirveän tarkkaa käsitystä tuotteiden sielunmaailmasta. He ovat kuitenkin kiinnostuneita kokeilemaan niitä, ja tietävät oluen olevan hypertrendikästä tällä hetkellä. He ehkä hankkivat erikoisempia oluita korostuneesti viikonloppua tai juhlia silmällä pitäen.”

Uutuutta on saatavilla sekä 33 cl:n pullopakkauksessa hyvin varustetuissa vähittäiskauppamyymälöissä, että hanasta valikoiduissa ravintoloissa.

 

Laitilan American Brown Ale

Alkoholi: 4,5 %

Tyyppi: Brown Ale

Pakkaukset: 33 cl plo, 30 l keg

EBC (väri): 67

EBU (katkero): 32

KV (kantavierre): 12,7 %

Ainesosat: vesi, ohramallas (Pale Ale, Cookie, Carared, Black), humala (Columbus, Cascade, Mosaic, Sorachi Ace, Sterling), hiiva. Ravintoarvo per 100 ml: energia 175 kJ/42 kcal.

 

Lisätiedot ja tuotekuvatilaukset: Markkinointipäällikkö Ville Alanko p. +358 44 343 2403, ville.alanko@laitilan.com

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy on valmistanut virkistäviä porejuomia vuodesta 1995 alkaen. Yhtiö valmistaa Laitilassa mm. Kukko-oluita, Oiva-siideriä, Skumppaa, Into-lonkeroa ja vanhan ajan limonadeja. Liikevaihto vuonna 2015 oli 18,4 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 50 henkilöä. Laitila on aina panostanut voimakkaasti ympäristöystävälliseen teknologiaan. Esimerkiksi kaikki tuotantolaitoksen käyttämä sähköenergia on ollut tuulivoimalla tuotettua jo vuodesta 2001.

Oletko vähintään 18-vuotias?