fbpx

Laitila toi markkinoille erilaisen IPA-oluen

IPA ei ole suomalaisille enää pelkkä tietynlaista makua edustava kirjainlyhenne oluiden joukossa, vaan tunnistettu ja tunnustettu oma tyylilajinsa, jolla on varteenotettava määrä ystäviä. Lyhyessä ajassa tästä oluttyypistä on tullut kasvavan pienpanimotrendin kansikuvapoika, mutta modernin ilmiön taustalla ovat pitkät perinteet, joille Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan uutuus osoittaa kunnioitusta.

India Pale Ale -oluet, eli tuttavallisemmin IPA:t alkavat jo olla vakiinnuttaneet asemansa suomalaisessa oluthyllyssä. Joukkoa täydentämään saapui Kukko IPA, joka tekee ilahduttavan poikkeuksen sääntöön. Siinä missä lähestulkoon poikkeuksetta jokainen suomalaisen vähittäiskaupan valikoimassa oleva IPA edustaa eksoottisten ja trooppisten humalasävyjen koulukuntaa, on Kukko IPA tästä valtavirrasta poikkeava, sillä sen maussa on aistittavissa perinteistä brittityyliä, jota amerikkalaiset aromihumalat hienosti tukevat.

Kuten aina oluessa, tärkein asia on maku ja sitä Kukko IPA:sta todella löytyy. Sen aromihumalointi on huomattavan tuhti, mutta kilpaveljiinsä nähden tasapainoisempi ja pyöreämpi. Toki trooppisten hedelmien aromiakin humaloinnista löytyy, mutta sen osalta ääripää on suosiolla jätetty vielä käyttämättä. Selkein ero kilpailijoihin lienee kuitenkin oluen rungossa, joka on moniin muihin IPA-oluisiin verrattuna selvästi täyteläisempi ja tukevampi.

 

Maun lisäksi oluiden kohdalla etenkin nykyään tärkeitä asioita ovat tarinat, historia ja perinteet. Kukko IPA ammentaa ja on saanut inspiraationsa näistä, sillä nimenomaan brittityyli on IPA-oluiden osalta se aito ja alkuperäinen. Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Markkinointipäällikkö Ville Alanko summaa tuotteen seuraavasti: ”Kaiken tämän nykytyyliä edustavan jenkkihumalatykityksen keskellä markkinoilta on ehkä vähän huomaamatta jäänyt puuttumaan perinteisemmän makuinen IPA, varsinkin kun tuo nimenomainen oluttyyppi on varmasti monen sitä vielä maistamattoman mieleen. Ne ovat nimittäin makuprofiililtaan sellaisia, että moni jenkkihumaloidun IPA:n ystävä löytää niistä rakastamansa ominaisuudet, mutta samalla ne tarjoavat näihin mukavalla tavalla uutta, tai ehkä tässä tapauksessa pikemminkin ”uusvanhaa”, ulottuvuutta.”Laitilassa uskotaankin siihen, että Kukko IPA:n edustama perinteinen brittityyli kompattuna amerikkalaisella on tietynlainen nukkuva IPA-jättiläinen, jota yhtiö on omalta osaltaan herättämässä uniltaan. ”Juuri tällaista perinteistä ja uutta tyyliä yhdistävää ja niitä molempia kunnioittavaa olutta lähdimme luomaan. Tyylistään tuote onkin saanut runsaasti kiitosta – loistavan makunsa ohella.”, kommentoi puolestaan Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Panimopäällikkö Ville Vilen.

Uutuutta on saatavilla sekä 33 cl:n pullopakkauksessa, että 50 cl:n tölkkiin pakattuna.

 

Laitilan Kukko IPA

Alkoholi: 4,7 %

Tyyppi: Täysmallasolut, IPA

Pakkaukset: 33 cl plo, 30 l keg

EBC (väri): 19

EBU (katkero): 65

KV (kantavierre): 11,3 %

Ainesosat: vesi, ohramallas (Pale Ale, Vienna, Melanoid, Cara Plus 10, Crystal 150), humala (Columbus, Centennial, Amarillo). Ravintoarvo per 100 ml: energia 149 kJ/36 kcal.

 

Lisätiedot ja tuotekuvatilaukset: Markkinointipäällikkö Ville Alanko p. 044 343 2403, ville.alanko@laitilan.com

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy on valmistanut virkistäviä porejuomia vuodesta 1995 alkaen. Yhtiö valmistaa Laitilassa mm. Kukko- ja Kievari- oluita, Oiva-siideriä ja Skumppaa, Into-lonkeroa ja vanhan ajan limonadeja. Liikevaihto vuonna 2014 oli 19 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 50 henkilöä. Laitila on aina panostanut voimakkaasti ympäristöystävälliseen teknologiaan. Esimerkiksi kaikki tuotantolaitoksen käyttämä sähköenergia on ollut tuulivoimalla tuotettua jo vuodesta 2001.

Oletko vähintään 18-vuotias?