fbpx

Kukko Helles on herkullisen makuinen paluu hyvien perusasioiden äärelle

Kukko-sarjan täydentyminen jatkuu ja tällä kertaa esiin marssii perinteisiä arvoja ja oluissa monesti hyväksi havaittuja asioita kunnioittava Kukko Helles. Tuotteen lanseerauksen keskiössä ovat lähestyvä kesä, sekä pitkät perinteet, joille tämä Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan uutuus osoittaa kunnioitustaan.

Perinteiset lagerit ovat tekemässä paluuta kovalla ryminällä ja Laitilan Wirvoitusjuomatehdas haluaa olla eturintamassa palauttamassa näiden toisinaan jopa vähän parjattujen oluiden kunniaa. Tätä silmällä pitäen yritys tuo markkinoille Kukko Helles -uutuuden. Se on Etelä-Saksalaistyyppinen vaalea pohjahiivaolut, jonka maussa korostuvat maltaiset sävyt. Tämä maltaisuus yhdistyy hienosti raikkauteen, jolloin lopputulemana on selvästi keskivertoa maukkaampi ja siten myös monipuolisempi lager yksinkertaisella ja selkeällä humaloinnilla.

Suomalaisen marketin hyllyllä oluttyyppi Helles edustaa monelle kuluttajalle helposti jotain uutta ja erikoista, sillä tämän kyseisen oluttyypin osalta juurtuminen osaksi oluiden suomenkielistä perussanastoa ei ole vielä oikein tapahtunut. Kukko Helles onkin tätä nykyä ainoa laatuaan vähittäiskauppasektorilla, mutta kaiken järjen mukaan asian laita ei kauaa näin tule olemaan. Kyseessä kun on ennen kaikkea suomalaisille sopivasti loistava kesäolut, joka helpon juotavuutensa vuoksi toimii mainiosti ympäri vuoden.

Helles ei mahdollisesta uudesta klangistaan huolimatta ole suinkaan mikään uusi tuttavuus olutmaailmassa, sillä sen juuret ulottuvat aina 1800-luvun loppuun, jolloin se luotiin saksalaiseksi vastineeksi tšekkiläiselle Pilsner-tyyppiselle oluelle. Kyseessä on siis varsin perinteinen oluttyyppi ja Kukko Helles onkin tietynlainen paluu hyvien perusasioiden äärelle. Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan panimopäällikkö Ville Vilen kommentoi olutta seuraavasti: ”Se on ikään kuin lagerin uusi tuleminen astetta uljaammassa muodossa. Muistuttamassa meitä kaikkia perinteistä ja palauttamassa niitä kunniaan.”

Lanseerauksen ajankohtaa puoltaa trendien lisäksi lähestyvä kesä, sekä oluiden kasvava suosio makuparina ruoille viinin sijaan. ”Kesällä raikkaiden ja vaaleiden oluiden suosio korostuu, mutta niidenkin osalta toivotaan uusia vaihtoehtoja. Kukko Hellesiä on helppo suositella kesäolueksi ja monipuolisuutensa ansiosta se toimii myös loistavasti monen erityyppisen ruoan aisaparina. Löytyi lautaseltasi sitten makaroonilaatikkoa tai bratwurstia, on Kukko Helles takuuvarma valinta juomapuolelle”, summaa Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan markkinointipäällikkö Ville Alanko.

Uutuus on saatavilla sekä 33 cl:n pullopakkauksessa HOK-Elannon ravintoloista, että 56,8 cl:n pint-tölkkiin pakattuna vähittäiskauppamyymälöistä.

 

Laitilan Kukko Helles

Alkoholi: 4,7 %

Tyyppi: täysmallasolut

Pakkaukset: 33 cl plo, 56,8 cl tlk

EBC (väri): 9

EBU (katkero): 26

KV (kantavierre): 11,5 %

Ainesosat: vesi, ohramallas (Pilsner, Cara Pale), humala (Magnum, Perle). Ravintoarvo per 100 ml: energia 161 kJ/38 kcal.

 

Lisätiedot ja tuotekuvatilaukset: Markkinointipäällikkö Ville Alanko p. 044 343 2403, ville.alanko@laitilan.com.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy on valmistanut virkistäviä porejuomia vuodesta 1995 alkaen. Yhtiö valmistaa Laitilassa mm. Kukko- ja Kievari- oluita, Oiva-siideriä ja Skumppaa, Into-lonkeroa ja vanhan ajan limonadeja. Liikevaihto vuonna 2014 oli 19 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 50 henkilöä. Laitila on aina panostanut voimakkaasti ympäristöystävälliseen teknologiaan. Esimerkiksi kaikki tuotantolaitoksen käyttämä sähköenergia on ollut tuulivoimalla tuotettua jo vuodesta 2001.

Oletko vähintään 18-vuotias?