fbpx

Laitilassa tuoksuu nyt lakritsilta

Alkon käsityöläisoluiden kampanjaa varten kehitelty ja vastikään sen hyllyille päätynyt ja sieltä jo ensikokeilut lunastanut Laitilan Lakritsi Portteri on osoitus siitä miten lakritsi ja pienpanimo-olut voivat parhaimmillaan muodostaa saumattoman liiton.

Alkon kiitosta ansaitseva käsityöläisoluiden kampanja marssittaa kuluttajien käden ulottuville lukuisia uusia suomalaisia pienpanimo-oluita ja monissa näissä yhteisenä nimittäjänä korostuvat pienpanimoiden tuotekehityksen innovatiivisuus ja ennakkoluulottomuus. Laitilan Lakritsi Portteri, joka on Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan osoitus omasta osaamisestaan, sisältää aitoa Kouvolan lakritsia.

Lakritsi ja pienpanimo-oluet ovat samaan aikaan sekä perinteikkäitä, että maailmalla tänä päivänä kovin trendikkäitä. Molemmat nauttivat suurta suosiota myös Suomessa, ja tämä suosio kiteytyykin ajalle sopivalla tavalla Laitilan Lakritsi Portterissa. Kouvolan lakritsi on Suomessa lakritsien makuauktoriteetti, kun taas Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on tunnettu kovan tason porter- ja stout-osaamisestaan. Uutuusolut on kuitenkin ennen kaikkea Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Oluenpanija Juha Kylä-Kailan taidonnäyte. Laitilan Lakritsi Portteri oli minulle ensimmäinen kerta kun pääsin oikein toden teolla luomaan lakritsin avulla jotain uutta. Ensimmäiset kuluttajapalautteet ovat olleet makua ylistäviä, joka tietysti lämmittää ”isän” sydäntä.”, toteaa Kylä-Kaila.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Markkinointipäällikkö Ville Alanko kommentoi oluen lakritsintuoksuista tuotekehitysprosessia seuraavasti: ”Lakritsin määrän kanssa säädettiin monta kertaa, jotta saimme sen osumaan kohdalleen.” Lopullisen pulloon päätyvän määrän uskotaankin olevan nyt juuri sopiva, jonka osalta Alanko jatkaa; ”…sellainen, että se täyttää tuotteen nimen nostamat odotukset, muttei kuitenkaan lusikka jää pystyyn.” Lakritsin lisäksi tämän tumman oluen maussa korostuvat hedelmäiset ja maltaiset maut, jälkimaun ollessa viipyilevä ja muheva. Lakritsi antaa oluelle hienon makean säväyksen, joten se maistuukin mainiosti myös makean jälkiruoan seuralaisena. Juoman lämpötilan kannattaa antaa nousta jääkaappikylmän yläpuolelle, tuonne +10 – +14 °C -tienoille, jotta oluen kaikki monipuoliset aromit pääsevät vapautumaan.

Uutuutta on saatavilla jo nyt Alkon myymälöistä, joissa sitä on tarjolla ainakin Alkon käsityöläisolutsesonkikampanjan ajan – mikäli tuote ei lopu suuren kysynnän myötä kesken. Ravintolamyyntiin tehtyä valmistuserää on saatavilla HOK-Elannon Oluthuone-ravintoloista arviolta maaliskuun alusta alkaen, sekä muista valikoiduista ravintoloista myöhemmin maaliskuussa.

 

Laitilan Lakritsi Portteri

Alkoholi: 5,4 %

Tyyppi: Porter

Pakkaukset: 33 cl plo, 30 l keg

EBC (väri): 340

EBU (katkero): 30

KV (kantavierre): 15,2 %

Ainesosat: vesi, ohramallas (Pale Ale, Dark Ale, Crystal 300, Chocolate), lakritsiuute, humala (Northern Brewer), hiiva.

Ravintoarvo per 100 ml: energia 222 kJ/53 kcal.

 

Lisätiedot ja tuotekuvatilaukset: Markkinointipäällikkö Ville Alanko p. 044 343 2403, ville.alanko@laitilan.com

Oletko vähintään 18-vuotias?