fbpx

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta mielenkiintoinen vehnäolutuutuus Tuomas Hopfenweizen

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta mielenkiintoinen vehnäolutuutuus Tuomas Hopfenweizen

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan jo perinteeksi muodostunut vuosittainen Tuomas olut on tällä kertaa Tuomas Hopfenweizen 5,5 %, moderni muunnos perinteisestä oluttyylistä. Olut kehitettiin yhdessä vuoden 2017 Hyvän Tuomaan Mikko Salmen kanssa. Vehnäoluen ystäville olut tarjoaa jotain tuttua, mutta myös tervetullutta uutta.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan vuosittaisen, jo perinteeksi muodostuneen Tuomas-konseptin olut on tänä vuonna Tuomas Hopfenweizen 5,5 %, suodattamaton vehnäolut normaalia voimakkaammalla humaloinnilla. Kyseessä on moderni, aikamme humalointia korostavaan henkeen sopiva muunnos klassisesta oluttyylistä.

Laitilan Tuomas 2018 Hopfenweizen kehitettiin tuttuun tapaan yhteistyössä edellisvuoden Hyvän Tuomaan kanssa. Mikko Salmi, vuoden 2017 Hyvä Tuomas, on kokenut oluenpanija, olutkirjailija sekä arvostettu olutkouluttaja. Mikon historiasta löytyy kirjojen ja kouluttamisen lisäksi runsaasti yhteistyötä eri panimoiden kanssa ja hänen Pienen Olutkoulun oppejaan ovat nauttineet sadat alan opiskelijat ja ammattilaiset sekä lukemattomat alasta kiinnostuneet kuluttajat. Yhteistyö Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan kanssa oli ensimmäinen laatuaan ja käynnistyi nyt lanseerattavan oluen suunnittelusta. Tyyli valikoitui Hopfenweizeniksi parin mutkan kautta. Alun perin tarkoitus oli tehdä jotain ihan muuta, mutta pienen suunnittelupöydän ääressä vietetyn ajan ja eri maistiaisten jälkeen Salmi ja Vilen päätyivät yhteistuumin hieman perinteikästä viritetympään vehnäolueen. ”Lähdin ajattelemaan tumma tuote edellä, mutta ajatus kääntyi mielessäni jo jonkin aikaa pyörineeseen hopfenweizen-tyyliin. Siinä on monta palasta, jotka täytyy saada tasapainoon ja se ei ole ihan helppoa”, taustoittaa oluen isä, itsekin vehnäfaniksi tunnustautuva Mikko Salmi.

Vehnäoluet ovat yksi perinteisimmistä ja suosituimmista oluttyyleistä ja monelle olutnautiskelijalle vehnä on nimenomaan se sydäntä lähinnä oleva tyyli. Laadukkaita, klassisia ja perinteille nyökkääviä vehnäoluita alkaa Suomessakin olla Alkon ja vähittäiskaupan valikoimissa jo jonkin verran, mutta varsinaisesta tarjonnan kirjosta ei tähän päivään asti ole oikein voinut puhua, sillä poikkeavuuksia ja siten variaatiota on vehnäoluissa ollut tarjolla niukalti. Tuomas Hopfenweizen tarjoaa tähän saumaan uusia tuulia. Olut täyttää vehnäolutkriteeristön, tarjoten vehnäoluen ystävien nimen perusteella odottamat nyanssit mm. banaania ja neilikkaa, mutta tuttu makupaletti saa uusia sävyjä normaalia purevamman humaloinnin ansiosta. ”Jos ajattelee mitä nimi Hopfenweizen lupaa, niin tästä oluesta löytyvät kaikki sen lupaamat elementit”, summaa oluen Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan panimopäällikkö Ville Vilen. Lopputulos on tasapainoinen ja tietyllä tapaa ryhdikäs kokonaisuus, jota oluen isä Salmi kommentoi tyytyväisenä osuvasti: ”Saatiin kaikki palaset kohdilleen – en muuttaisi mitään”.

Laitilan Tuomas Hopfenweizen on parhamillaan nautittuna +5 – +8 °C -asteen lämpötilassa ja sitä on saatavilla 33 cl:n pullopakkauksessa hyvin varustetuista vähittäiskauppamyymälöistä ja valikoiduista ravintoloista lokakuun alkupuolelta alkaen.

Laitilan Tuomas Hopfenweizen

Alkoholi: 5,5 %

Tyyppi: Hefeweizen

Pakkaukset: 33 cl plo

EBC (väri): 21

EBU (katkero): 28

KV (kantavierre): 13,6 %

Ainesosat: vesi, vehnämallas, ohramallas (Cookie, Pilsner, Golden Ale, Caramel Pale), humala (Aramis, Galaxy, Opal), hiiva.

Ravintoarvo per 100 ml: energia 193 kJ/46 kcal.

 

Lisätiedot: markkinointipäällikkö Ville Alanko p. 044 343 2403, ville.alanko@laitilan.com ja toimitusjohtaja Rami Aarikka p. 0400 676 526, rami.aarikka@laitilan.com. Tuotekuvat osoitteesta laitilan.com/media-tiedostot/?mediacat=erikoisoluet

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy on valmistanut virkistäviä porejuomia vuodesta 1995 alkaen. Yhtiö valmistaa Laitilassa mm. Kukko-oluita, Oiva-siideriä, Skumppaa, Into-lonkeroa ja vanhan ajan limonadeja. Liikevaihto vuonna 2017 oli n. 19 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 60 henkilöä. Laitila on aina panostanut voimakkaasti ympäristöystävälliseen teknologiaan. Esimerkiksi kaikki tuotantolaitoksen käyttämä sähköenergia on ollut tuulivoimalla tuotettua jo vuodesta 2001 ja keväällä 2018 tehtaan katolle asennettiin 668 paneelin aurinkovoimala.

Are you at least 18 years old?