fbpx

Laitilan NEIPA ja Kekri ovat loppukesän ja alkusyksyn ajankohtaisimmat olutuutuudet

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas tuo kesän loppupuolella markkinoille kaksi olutuutuutta, NEIPA:n ja Kekrin. NEIPA edustaa tuoreimpia oluttrendejä ollen vahvasti humalaan päin kallellaan ja syksyn markkinoille tähdätty Kekri puolestaan on makumaailmaltaan hyvin tasapainoinen olut, jonka on rauhassa annettu kypsyä parhaimpaan makuunsa.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas tuo markkinoille kaksi uutuusolutta, jotka molemmat ovat näin loppukesästä ja alkusyksystä erittäin ajankohtaisia ja takuulla oluenystäviä puhuttelevia.

NEIPA on juuri nyt olutmaailman viilein oluttyyli ja Laitilan NEIPA:n lanseerauksen ajoitus on täydellinen myös käynnissä olevan hellekesän näkökulmasta, sillä sen tavoin myös kyseinen olut on luonteeltaan äärimmäinen. ”NEIPA:n A ja O on äärimmäisen voimakas hedelmäinen ja runsas humalan aromi yhdistettynä pehmeään suutuntumaan. Tämä olut ei todellakaan jätä ketään kylmäksi”, kuvailee olutta Wirvoitusjuomatehtaan panimopäällikkö Ville Vilen. Olutta valmistettiin panimolla vain rajoitettu erä, sillä sen valmistukseen tarvittavia humalia oli valmistusvaiheessa saatavilla vain hyvin rajallisesti, joten panimolta kehotetaankin toimimaan nopeasti, mikäli tätä olutta mielii päästä maistamaan. Syksyn olutmarkkinoille tähdättyä Oktoberfestbier-tyylistä Kekriä Laitilassa on pantu jo aiemmin ja tämän vuoden versio saapuu markkinoille täydellisesti kypsyneenä. ”Valmistus haluttiin ajoittaa niin, että olut on parhaimmillaan juuri silloin kun sen pääsesonki, eli sadonkorjuuaika on käynnissä. Silloin sitä kuuluu juoda isosti ja isoista tuopeista”, taustoittaa Vilen.

NEIPA:n makua kuvaa parhaiten kaikinpuolinen runsaus; olut suorastaan tulvii trooppista hedelmämehumaisuutta ja runsaan rehevää humalan aromia, katkeruuden ollessa tarkoituksella maltillinen. Poikkeuksellisen runsas humalointi yhdistettynä vehnämaltaisiin ja kauraan tuovat oluelle sen tyylin mukaisen sameuden ja täyteläisen suutuntuman. Täydellisen nautiskelu- ja seurustelujuoman lisäksi Laitilan NEIPA on mitä parhain kumppani mm. voimakkaasti maustetuille aasialaisille ruuille sekä vahvan makuisille juustoille. Suositellaan tarjoiltavaksi +12 – +15 °C:ssa.

Kekri taasen on maultaan tyylilleen uskollisesti maltainen ja aavistuksen makeahko, mutta ennen kaikkea hyvin tasapainoinen kokonaisuus. Maun jälkipuolella maistuva katkeronpuraisu yhdistettynä oluen täyteläisyyteen tekevät siitä samanaikaisesti sekä hyvin aromikkaan, että helposti juotavan oluen. Laitilan Kekrin nautiskelusta saa eniten irti iloisen seurustelun ohessa ja lautaselle sen kaveriksi sopivat parhaiten tuhdit liharuoat. Suositellaan tarjoiltavaksi +8 – +12 °C:ssa.

Laitilan NEIPA:a on saatavilla valikoiduista ravintoloista niin hanaoluena, kuin myös 33 cl:n pullopakkauksessa. Laitilan Kekriä on saatavilla hyvin varustetuista vähittäiskauppamyymälöistä 50 cl tölkkipakkauksessa ja lisäksi hanaoluena valikoiduista ravintoloista.

 

Laitilan NEIPA

Alkoholi: 7,5 %

Tyyppi: New England India Pale Ale

Pakkaukset: 33 cl plo, 30 l keg

EBC (väri): 18

EBU (katkero): 40

KV (kantavierre): 18,2 %

Ainesosat: vesi, ohramallas (Maris Otter Pale Ale), vehnämallas, kaura, humala (Ahtanum, Azacca, Cascade, Citra, Eureka, Galaxy, Mosaic, Simcoe), hiiva.

Ravintoarvo per 100 ml: energia 260 kJ/62 kcal, rasva 0 g (josta tyydyttynyttä rasvaa 0 g), hiilihydraatit 4,7 g (josta sokereita <0,1 g), proteiini 0,8 g, suola 0 g.

 

Laitilan Kekri

Alkoholi: 5,5 %

Tyyppi: Märzen / Oktoberfestbier

Pakkaukset: 50 cl tlk, 30 l keg

EBC (väri): 40

EBU (katkero): 28

KV (kantavierre): 13,6 %

Ainesosat: vesi, ohramallas (Münich, Pilsner, Caramel 150), humala (Magnum, Hersbrücker).

Ravintoarvo per 100 ml: energia 193 kJ/46 kcal.

 

Lisätiedot:markkinointipäällikkö Ville Alanko p. 044 343 2403, ville.alanko@laitilan.com ja toimitusjohtaja Rami Aarikka p. 0400 676 526, rami.aarikka@laitilan.com. Tuotekuvat osoitteesta laitilan.com/media-tiedostot/?mediacat=erikoisoluet

 

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy on valmistanut virkistäviä porejuomia vuodesta 1995 alkaen. Yhtiö valmistaa Laitilassa mm. Kukko-oluita, Oiva-siideriä, Skumppaa, Into-lonkeroa ja vanhan ajan limonadeja. Liikevaihto vuonna 2017 oli n. 19 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 60 henkilöä. Laitila on aina panostanut voimakkaasti ympäristöystävälliseen teknologiaan. Esimerkiksi kaikki tuotantolaitoksen käyttämä sähköenergia on ollut tuulivoimalla tuotettua jo vuodesta 2001 ja keväällä 2018 tehtaan katolle asennettiin 668 paneelin aurinkovoimala.