fbpx

Laitilan wirvoitusjuomatehtaalta uutuuksia laajalla rintamalla

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas tuo keväällä uutuuksia kaikkiin edustamiinsa tuoteryhmiin. Olutuutuuksissa korostuvat niin viimeiset trendit kuin myös vanhat perinteet. Muiden tuoteryhmien uutuudet ovat inspiroituneet muun muassa klassikkodrinkistä, maailman kuohuviinitrendeistä ja suomalaisten suosikkilimonaadeista.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan tuotevalikoima täydentyy kevään myötä laajalla rintamalla yrityksen lanseeratessa useita uutuustuotteita kaikkiin sen edustamiin tuoteryhmiin.

Olutpuolelle Suomen vihrein panimo tuo kaksi täysin uutta makuvarianttia, Atlantan ja Kölssin. Craft-oluiden viimeisimmät trendit suosivat edelleen viime ajoilta tuttua katkeraa ja vahvasti humaloitua makumaailmaa, mutta yhä enenevissä määrin kuluttajat vaativat tämän rinnalla oluelta myös ns. hyvää juotavuutta. Oluen pitää siis vastata sen perustarpeeseen, eli sitä pitää olla helppo juoda, vaikka makuprofiilissa uusia vivahteita löytyisikin. Atlanta American Pils 5,0 % vastaa tähän huutoon, sillä siinä suosionsa aallonharjalla ratsastavat jenkkihumalat kohtaavat juotavuuden maksimoivan pils-pohjan – lopputuloksena on raikas ja rapean katkera olut, joka sopii monipuolisesti erilaisiin käyttötilanteisiin. Samaan hyvän juotavuuden trendiin istuu myös Kölssi 4,7 %, joka on perinteisen kölsch-tyylisen oluen laitilalainen versio. Tämän tyylisuunnan oluet ovat perinteisesti hyvin raikkaita ja kevyitä, ja tyylille uskollisena myös Kölssi tulee takuuvarmasti vetoamaan laajaan osaan suomalaista kuluttajakuntaa. Laitilan olutuutuuksien sarjan täydentää viime keväänä lanseeratun ja sittemmin oman uskollisen käyttäjäkunnan muodostaneen Kukko Bitterin 50 cl tölkkipakkaus. Näin tätäkin Kukko-makua on jatkossa saatavana pullon lisäksi myös tölkissä.

Viinapohjaiset lonkerot ovat alkoholilain muutoksen myötä olleet alkuvuodesta runsaasti tapetilla ja tähän tuoteryhmään Wirvoitusjuomatehdas tuo mielenkiintoisen uutuuden, jollaista ei taatusti vielä löydy kaupan hyllyiltä. Sex On The Beach 5,5 % -drinkkilonkero on 80-luvulla Floridassa syntyneen nimikaimansa inspiroima lonkero, joka tuo trooppisen tuulahduksen suomalaiseen lonkeroperimään. Juoma huokuu pakkaustaan myöten lämpöä ja aurinkoa ja on parhaimmillaan tarjoiltuna hyvin viilennettynä.

Kuohuviinien ja kuohuviinijuomien suosio Euroopassa ei ota laantuakseen. Kuohuva juoma on tae juhlasta ja pienestä ekstrasta ja tuo myös arkeen pienen annoksen luksusta ja tyylikkyyttä. Shamppanjahiivalla valmistettu Skumppa Sparkling White Extra Dry 4,7 % on Laitilan Skumppa-perheen viimeisin läpeensä tyylikäs makuvariantti. Täysin ilman lisättyä sokeria valmistettuna ja markkinoiden kuivimpana siideri-/viinijuomana se on uskollinen nimelleen, ja samasta syystä sen kanssa voi itseään ilahduttaa myös linjoistaan huolehtiva laatujuoman ystävä.

Limonaadipuolen uutuudessa Panama Greippilimonaadissa yhdistyvät parhaat raaka-aineet, korkea mehupitoisuus, tinkimättömyys maun ja laadun suhteen, ekologinen valmistustapa sekä upeat pakkaukset. Nämä yhdessä luovat tavallisuudesta ilahduttavasti poikkeavan vaihtoehdon, jonka valitsemalla tietää valitsevansa parasta.

Uutuudet ovat nyt saatavilla hyvin varustetuista vähittäiskauppamyymälöistä ja ravintoloista kautta maan.

Atlanta American Pils

Alkoholi: 5,0 %

Tyyppi: American Pils

Pakkaukset: 33 cl plo, 50 cl tlk ja 30 l keg

EBC (väri): 10

EBU (katkero): 38

KV (kantavierre): 11,8 %

Ainesosat: vesi, ohramallas (Pilsner, Caramel Pale, Carared), humala (Columbus, Sorachi Ace, Sterling, Eureka, Citra, Galaxy), hiiva.

Ravintoarvo per 100 ml: energia 163 kJ/39 kcal, rasva 0 g (josta tyydyttynyttä rasvaa 0 g), hiilihydraatit 2,5 g (josta sokereita <0,1 g), proteiini 0,5 g, suola 0 g.

Kölssi

Alkoholi: 4,7 %

Tyyppi: Kölsch

Pakkaukset: 50 cl tlk

EBC (väri): 5

EBU (katkero): 26

KV (kantavierre): 11,7 %

Ainesosat: vesi, ohramallas (Pilsner), vehnämallas, humala (Magnum, Perle).

Ravintoarvo per 100 ml: energia 163 kJ/39 kcal, rasva 0 g (josta tyydyttynyttä rasvaa 0 g), hiilihydraatit 3,0 g (josta sokereita <0,1 g), proteiini 0,5 g, suola 0 g.

Sex On The Beach Drinkkilonkero

Alkoholi: 5,5 %

Pakkaukset: 33 cl tlk

Ainesosat: vesi, sokeri, viina, hiilidioksidi, happamuudensäätöaine (sitruunahappo), aromit, värit (E163, E160a), säilöntäaine (kaliumsorbaatti), stabilointiaineet (E414, E445).

Ravintoarvo per 100 ml: energia 236 kJ/56 kcal, rasva 0 g (josta tyydyttynyttä rasvaa 0 g), hiilihydraatit 6,5 g (josta sokereita 6,5 g), proteiini 0 g, suola 0 g.

 

Skumppa Sparkling White Extra Dry

Alkoholi: 4,7 %

Pakkaukset: 33 cl tlk

Ainesosat: vesi, omenaviini, valkoviini, omenamehu, hiilidioksidi, happamuudensäätöaine (sitruunahappo), säilöntäaineet (kaliumsorbaatti, kaliumdisulfiitti). Valmistettu shamppanjahiivalla, mehupitoisuus 29 %.

Ravintoarvo per 100 ml: energia 134 kJ/32 kcal, rasva 0 g (josta tyydyttynyttä rasvaa 0 g), hiilihydraatit 1,5 g (josta sokereita 1,5 g), proteiini 0 g, suola 0 g.

 

Panama-greippilimonaadi

Pakkaukset: 33 cl plo ja 33 cl tlk

Ainesosat: vesi, sokeri, appelsiinimehu, greippimehu, hiilidioksidi, luontaiset aromit (mm. kiniini), happamuudensäätöaine (sitruunahappo), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), stabilointiaineet (E440, E410). Säilöntäaineeton.

Ravintoarvo per 100 ml: energia 159 kJ/38 kcal, rasva 0 g (josta tyydyttynyttä rasvaa 0 g), hiilihydraatit 9,5 g (josta sokereita 9,5 g), proteiini 0 g, suola 0 g.

 

Lisätiedot ja tuotekuvatilaukset: Markkinointipäällikkö Ville Alanko p. 044 343 2403, ville.alanko@laitilan.com ja Rami Aarikka p. 0400 676 526, rami.aarikka@laitilan.com.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy on valmistanut virkistäviä porejuomia vuodesta 1995 alkaen. Yhtiö valmistaa Laitilassa mm. Kukko-oluita, Oiva-siideriä, Skumppaa, Into-lonkeroa ja vanhan ajan limonadeja. Liikevaihto vuonna 2017 oli n. 19 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 50 henkilöä. Laitila on aina panostanut voimakkaasti ympäristöystävälliseen teknologiaan. Esimerkiksi kaikki tuotantolaitoksen käyttämä sähköenergia on ollut tuulivoimalla tuotettua jo vuodesta 2001.

Are you at least 18 years old?