fbpx

Tuomas Altbier 5,0 % alk.

Hedelmäinen ja tumma pintahiivaolut

Hyvä Tuomas on Olutliiton vuosittain myöntämä kiertopalkinto ansiokkaasta työstä olutkulttuurin hyväksi. Tämän vuoden Tuomas-olut on kehitetty yhteistyössä vuoden 2019 Hyvien Tuomaiden Mariaana Nelimarkan ja Jussi Rokan kanssa. Mariaana Nelimarkka on helsinkiläinen olut- ja ruokatoimittaja sekä viestinnäntekijä, joka kirjoittaa laajasti ruoka- ja juomakulttuurin ilmiöistä. Oluttoimittaja Jussi Rokan olutaiheisia kirjoituksia ja oluttestien arvioita on saatu lukea Helsingin Sanomista jo useiden vuosikymmenien ajan.

Tuomas Altbier on hedelmäinen, maltainen ja väriltään tumma pintahiivaolut. Oluttyylin historia ulottuu 1800-luvun alkupuolelle Düsseldorfin alueelle. Pintahiivakäyminen antaa oluelle hedelmäisyyttä, mutta käymisen jälkeen olut varastoidaan kylmässä, jolloin maku muuttuu puhtaammaksi ja rapeammaksi.

Oluen humaloinnissa on käytetty perinteisiä saksalaisia lajikkeita. Mallaspohjassa on käytetty Münich-mallasta, tummaa karamellimallasta sekä hieman vehnämallasta, jotta maltaisuutta ja oluen vaahtoa saadaan paremmin korostettua.

Suositellaan tarjoiltavaksi +7 –+12 °C:ssa.

Tyyppi
Altbier

Ainesosat

Vesi, OHRAmallas (Pale Ale, Münich, Carared, Carafa III), VEHNÄmallas, humala (Magnum, Hersbrücker, Perle).

Ravintoarvo per 100 ml

Energia175 kJ/42 kcal

Pakkaukset ja myyntierät

PakkauskokoMyyntieräTuotenumeroEAN tuoteEAN myyntierä
33 cl plo24 x 33 cl730164186540055646418654208347

Suuria juomia – pieniä määriä!

Oletko vähintään 18-vuotias?