fbpx

Joulunakin kattauksen viimeistelee Kukko kumppaneineen

Laadultaan parhaat Laitilan oluet ovat jouluherkkujen sydänystäviä. Oluen vivahteet viimeistä piirtoa myöten tunteva panimomestarimme kertoo, miten yhdistelet jouluruuat ja oluet unohtumattomiksi makuelämyksiksi.


Graavilohta, savukalaa, silakkaa, silliä…
Kalan kanssahan kuuluu juoda valkoviiniä? Kaikki kunnia viinille, mutta kalan kaverina toimivat mainiosti myös vaaleat oluet. Varmoja valintoja ovat raikas Kukko Lager ja täyteläinen Kukko Pils. Vahvemman humaloinnin ystävälle sopii kalaruokien oheen myös Kukko IPA.

Kalkkuna ja broileri — älä peitä makuja
Vaalealihaisten lintujen mieto maku ei peity, kun valitset juomaksi kevyehkön oluen: hedelmäisiä aromeja sisältävän Kukko Vehnän tai ruohonraikkaan Kukko Lagerin. Astetta tuhdimpaa kyytipoikaa kaipaavalle sopii Kukko Tumma.

Porolle ei kelpaa kesy kaveri
Poronlihan voimakas ja ainutlaatuinen makumaailma vaatii luonnetta myös juomalta. Mikään kesy liemi ei kelpaa! Valitse poron kylkeen täyteläinen Kukko Tumma, tuhti Kukko Schwarz tai vahvasti humaloitu Kukko IPA.

Kasvisruuat: makujen sinfoniaa
Kun ruuat ovat maultaan vivahteikkaita ja herkkiä, niitä täydentävät parhaiten samantyyppiset oluet. Joulupöydän kasvisruuat kruunaa brittityylinen, tuoksultaan kukkea ja yrttisillä aromeilla höystetty Kukko Bitter tai hedelmäisen mausteinen, punertava ja täyteläinen Kukko Red Ale. Molemmat sopivat loistavasti myös seurustelujuomiksi!

Kinkulle tummaa — tai sitten vaaleaa
Possunlihan kanssa maistuu olut, sitä ei käy kiistäminen. Sen makumaailmaa korostavat lähes itkettävän ihanasti tummat oluet kuten Kukko Schwarz tai Kukko Tumma, mutta mitä mainiointa palan painiketta on myös suodatettu vaalea lager, Kukko Helles. Laitetaanko siis tummaa vai vaaleaa? Sehän selviää kokeilemalla!

Paras kumppani pataruuille
Uunissa pitkään hautunut ruoka on täynnä tuoksuja ja muhkeita aromeja. Sellaisen kaverina kevyt olut vaipuu armotta hukuksiin, eikä sen avunhuutoja kuule kukaan. Pataruuan paras kumppani on tuhti Kukko Schwarz. Rohkeimmat turvautuvat Lakritsi Portteriin!

Juustojen parhaat puolet esiin
Joku on joskus jossain keksinyt, että juuston kanssa tarjoillaan melkeinpä poikkeuksetta viiniä. Vaan tiesitkös, että myös olut tuo juustojen parhaat puolet esiin? Näin tapahtuu ainakin, jos valitset juustolautasen seuralaisen oikein. Ota tarpeeksi vahva kaveri: amerikkalaistyyppinen kuivahumaloitu, sitruksinen Mississippi Steam IPA, voimaa uhkuva Kukko Tuima tai lukuisilla palkinnoilla mainetta niittänyt Imperiaali Stout.

Suklaalle uusia ystäviä
Voiko joulu edes tulla ilman suklaata? Riskiä ei varmaankaan kannata ottaa. Kokeile tänä vuonna, miten lempisuklaasi suhtautuu uusiin ystäviin: muhevaan, aidolla Kouvolan Lakritsilla maustettuun Lakritsi Portteriin tai paahteiseen, suklaan ja vaniljan aromeja sisältävään Imperiaali Stoutiin. Varoitus: makuhermosi saattavat itkeä ilosta!

Älä unohda alkoholittomia Kukkojamme. Voit nautiskella niitä samojen ruokien kera kuin alkoholillisia sisaruksiaan sekä tietenkin seurajuomana! Alkoholittomat oluemme ovatkin oiva valinta heille, jotka karttavat alkoholia, mutta ovat tinkimättömiä, mitä oluen makuun tulee! Laitilan alkoholittomia Kukkoja löytyy jo neljä – Kukko Lager Alkoholiton, Kukko Pils Alkoholiton, Kukko IPA Alkoholiton ja Kukko Tumma Alkoholiton.

Nautinnollista joulua, Laitilan ystävä!